Επιχειρήσεις

Η BC Partners εξαγοράζει την Pet City (upd)

  • newsroom


Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής και το τίμημα δεν έγιναν γνωστά, όμως αναμένεται να ολoκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της BC Partners

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων BC Partners ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της ελληνικές εταιρείας Pet City, της μεγαλύτερης επιχείρισης λιανικής πώλησης τροφών κατοικίδιων ζώων και αξεσουάρ.

Η BC Partners διαθέτει εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα καθώς έχει επενδύσει στην PetSmart, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ, στην Chewy, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 32 δισ. δολ. περίπου και στην VetPartners, τον κορυφαίο διαχειριστή κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής και το τίμημα δεν έγιναν γνωστά όμως  αναμένεται να ολoκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

H Pet City ιδρύθηκε το 1988 και έχει αναπτυχθεί ως οικογενειακή επιχείρηση καταφέρνοντας να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περίπου τρία εκατομμύρια πελάτες. Η οικογένεια θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Εταιρεία, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει διψήφια αύξηση πωλήσεων λόγω του μεγάλου δικτύου της με σχεδόν 80 καταστήματα, και της ισχυρής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Η ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από την ισχυρή διαρθρωτική ανάπτυξη, καθώς η διείσδυση της ιδιοκτησίας και φροντίδας κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα συγκλίνουν με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, όπως εκτιμά η BC Partners.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, partner και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την Pet City στην οικογένεια της BC Partners και να επενδύσουμε στον ηγέτη της αγοράς στον ανθεκτικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επένδυση που έχει κάνει η BC Partners στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 15 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη”.

«Η ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να ωφελείται από ισχυρή δομική ανάπτυξη, καθώς οι δαπάνες της ιδιοκτησίας και φροντίδας κατοικιδίων στην Ελλάδα θα συγκλίνουν προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», αναφέρει η ανακοίνωση της BC Partners.

Η συμφωνία υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και αναμένεται να κλείσει πριν από τα τέλη του έτους.

Το ρόλο συμβούλου για την Pet City ανέλαβε η Ionian Capital και για την BC Partners η Deloitte και η Karatzas & Partners.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της BC Partners

Η BC Partners, κορυφαία διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Pet City, της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα.

Οι όροι της εξαγοράς δεν έχουν ανακοινωθεί. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της BC Partners GR Investment LP («BCPGR»), ενός ειδικού επενδυτικού σχήματος, με στόχο την επένδυση και υποστήριξη ταχέως αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εξαγορά όπως και το BCPGR είναι ενδεικτικά του εύρους του τοπικού δικτύου της BC Partners στις επιμέρους γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης.

H Pet City ιδρύθηκε το 1988 και ως οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην ελληνική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων, εξυπηρετώντας περίπου 3 εκατομμύρια πελάτες. Η ιδρύτρια οικογένεια θα διατηρήσει μερίδιο στην εταιρεία, η οποία τα τελευταία χρόνια σημείωσε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης μέσω του δικτύου 80 καταστημάτων και της δυναμικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Η νέα επένδυση πραγματοποιείται σε έναν κλάδο, στον οποίο η BC Partners διαθέτει απαράμιλλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία, έχοντας υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσά τους η PetSmart, που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων στις ΗΠΑ, η Chewy, που αποτελεί το κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση περίπου $ 32 δις και η VetPartners, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από την ισχυρή διαρθρωτική ανάπτυξη της ευρύτερης οικονομίας και συγκεκριμένα της αγοράς των κατοικίδιων, καθώς τα ποσοστά της ιδιοκτησίας και δαπάνης σε προϊόντα και υπηρεσίες για κατοικίδια ζώα αρχίζουν να συγκλίνουν με τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Partner και Επικεφαλής της BC Partners δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε την Pet City στην οικογένεια της BC Partners και να επενδύουμε στην ηγέτιδα εταιρεία της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ελληνικής αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων. Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη επένδυση της BC Partners στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 15 χρόνια και η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη. Η πεποίθησή μας για το μέλλον της χώρας, μας οδήγησε στη δημιουργία του BC Partners GR, ενός ειδικού επενδυτικού βραχίονα που αποσκοπεί στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.»

Σύμβουλος για την Pet City ήταν η Ionian Capital.

Σύμβουλοι για την BC Partners ήταν οι Deloitte και Karatzas & Partners.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμη

Η προσφορά έκπληξη για την Τράπεζα Αττικής ενώ στο μεταξύ η Dory πιάνει λιμάνι, οι Μπάκοι το λιανοτούφεκο και τα πεντάστερα τη θέα της Ακρόπολης! 

Ημι-επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου της 4ης κατηγορίας μπαίνει στο Χρηματιστήριο (pics)

Mouzenidis Travel: Νέα δίμηνη παράταση της προστασίας από τους πιστωτές