Στην ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την παραγωγή και τις παραδόσεις οχημάτων κατά το β’ τρίμηνο του 2022 προχώρησε το Σάββατο η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συνολικές παραδόσεις ανήλθαν σε 254.695 ηλεκτρικά οχήματα και η συνολική παραγωγή έφτασε τα 258.580 οχήματα. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δίνουν και την πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων της εταιρείας του Έλον Μασκ οι οποίοι δεν απείχαν σημαντικά από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όπως αναφέρει το CNBC,oι εκτιμήσεις της Street Account δείχνουν ότι οι αναλυτές ανέμεναν παραδόσεις 256.520 οχημάτων για το τρίμηνο, κατά το οποίο η Tesla κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω τvν περιορισμών COVID, των καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, των ελλείψεων σε ημιαγωγούς και άλλα ανταλλακτικά.

Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η Tesla παρέδωσε 201.250 οχήματα, ενώ ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία παρέδωσε περισσότερες από 200.000 μονάδες σε διάστημα τριών μηνών. Το α’ τρίμηνο του 2022, η Tesla παρέδωσε 310.048 οχήματα.

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν αύξηση πωλήσεων 26,5% σε ετήσια βάσηκαι μείωση 17,9% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Καθώς όλο και περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις και παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα, το μερίδιο της Tesla στις ΗΠΑ και διεθνώς αναμένεται να μειωθεί, αλλά να παραμείνει σημαντικό.

Διαβάστε ακόμα:

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά – Ποιοι πρέπει να σπεύσουν για υποβολή (vid)

ΤS Lombard: «Υπερβολικά αισιόδοξα» τα ενεργειακά πλάνα της Ε.Ε.

Καιρός: Καύσωνας και μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας (vid)