Ορισμένοι πατέρες μαθαίνουν στα παιδιά τους πώς να βάζουν τρίποντα στο μπάσκετ ή να φτιάχνουν χάμπουργκερ. Ο πατέρας του συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, Πολ, του έμαθε πώς να χτίζει έναν φράχτη γύρω από το σπίτι τους στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Η διαδικασία αυτή του έμαθε πώς να δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, μια νοοτροπία που επέβαλε στην Apple, δήλωσε ο βιογράφος του Τζομπς Walter Isaacson στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS το 2011.

Ο Πολ είπε στον γιο του: «Πρέπει να κάνεις το πίσω μέρος του φράχτη, που κανείς δεν θα βλέπει, εξίσου όμορφο με το μπροστινό μέρος του φράχτη», αφηγήθηκε ο Isaacson. «Ακόμα κι αν κανείς δεν θα το δει, εσύ θα το ξέρεις και αυτό θα δείξει ότι είσαι αφοσιωμένος στο να κάνεις κάτι τέλειο».

Όπως είπε ο Τζομπς στον Isaacson, «του άρεσε να κάνει τα πράγματα σωστά».

Στην Apple, ο Jobs φρόντιζε κάθε λεπτομέρεια να έχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, έγραψε ο Isaacson στη βιογραφία «Steve Jobs». Επέμενε ότι το εσωτερικό των μικροτσίπ φαινόταν όμορφο και ότι κάθε εξάρτημα «είχε ακριβή επιμετάλλωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Τζομπς, η διατήρηση αυτού του προτύπου ομορφιάς τον βοηθούσε να «κοιμάται καλά τη νύχτα», όπως δήλωσε στο περιοδικό Playboy το 1985.

«Όταν είσαι ξυλουργός και φτιάχνεις μια όμορφη συρταριέρα, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στην πλάτη, ακόμα κι αν βλέπει στον τοίχο», είπε, αναφερόμενος στον πατέρα του.

Ο Jobs δεν είναι το μόνο άτομο του οποίου ο πατέρας διαμόρφωσε τη ζωή και την καριέρα του. Μαρκ Κιούμπαν και Ντουέιν Τζόνσον χρωστάνε μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στις πατρικές συμβουλές.

Μαρκ Κιούμπαν: Ο χρόνος σας είναι εξαιρετικά πολύτιμος

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας του Μαρκ Κιούμπαν, ο πατέρας του Νόρτον εργαζόταν 60 ώρες την εβδομάδα για μια εταιρεία κατασκεύαζε ταπετσαρίες για αυτοκίνητα αυτοκίνητα έξω από το Πίτσμπουργκ, δήλωσε ο ίδιος στο CNBC Make It τον Φεβρουάριο. Μερικές φορές, ο Cuban πήγαινε στη δουλειά μαζί του και βοηθούσε στο σκούπισμα.

Το μάθημα ήταν αυτονόητο: Αυτό πρέπει να κάνεις όταν εργάζεσαι για κάποιον άλλο, είπε ο Κιούμπαν.

«Αυτός ο χρόνος δεν ξοδεύτηκε για να μάθω τι έκανε ο πατέρας μου, αλλά για να μάθω ότι η δουλειά του δεν είχε μέλλον», είπε. «Ο χρόνος του δεν ήταν ποτέ δικός του … ήθελε να δημιουργήσω το δικό μου μονοπάτι».

Η εμπειρία αυτή έκανε τον Κιούμπαν να θέλει να γίνει επιχειρηματίας, ώστε να μπορεί να φτιάχνει και να ζει με το δικό του πρόγραμμα, είπε σε ένα μάθημα MasterClass νωρίτερα φέτος.

Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον: Ό,τι κι αν κάνεις, να καταβάλλεις όσο περισσότερη προσπάθεια μπορείς

Είτε πάλευε, είτε υποδυόταν είτε έπαιζε κολεγιακό ποδόσφαιρο, ο «The Rock» είχε στο μυαλό του μια συμβουλή, από τον πατέρα του.«Προσπάθησε όσο αντέχεις – για να έχεις την καλύτερη απόδοση που μπορείς», έγραψε ο Τζόνσον σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2017.

Διαβάστε ακόμη

Η αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Αγορά crypto: «Αργό το ταξίδι» των bitcoin ETFs – Τι φοβούνται οι επενδυτές

«Παραθυράκι» στις κυρώσεις βρήκε ένας Ολλανδός – Πώς βάζει Nike και Lego στα ρωσικά ράφια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ