Σημαντική βελτίωση εμφάνισαν τα οικονομικά αποτελέσματα της κινεζικής Tencent, η οποία πέτυχε την ταχύτερη ανάπτυξη του τελευταίου έτους, χάρη στην ανάκαμψη του όγκου πληρωμών, των διαφημίσεων και του gaming. 

Συγκεκριμένα, μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 150 δισ. γουάν (21,4 δισ. δολάρια) έναντι των εκτιμήσεων περί 146 δισ. γουάν. 

Την ίδια στιγμή, τα διανεμηθέντα κέρδη έφθασαν στα 25,8 δισ. γουάν έναντι των προβλέψεων περί 31 δισ. γουάν, καταγράφοντας άνοδο κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.  

Τα παραπάνω μεγέθη σηματοδοτούν ένα ισχυρό «comeback» στην ανάπτυξη της Tencent, η οποία δείχνει να αφήνει στο παρελθόν τα ζημιογόνα ή στάσιμα τρίμηνα. 

Η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στην ανάκαμψη της κατανάλωσης στην Κίνα, ως απόρροια της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Μην ξεχνάμε ότι το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 4,5% στο α’ τρίμηνο του 2023.  

Από τους μεγάλους κερδισμένους ήταν ο κλάδος του gaming, ο οποίος επέστρεψε στην κερδοφορία, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι το παιχνίδι «Honor of Kings» πέτυχε έσοδα – ρεκόρ, ενώ εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις του «CrossFire».

Διαβάστε ακόμα

Ο Δραγασάκης με τα γουνάκια, η Νινέτα Φιξ και το διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού, η επιστροφή της Aegean και η Ντέλα με τη χατζάρα

Νινέτα Φιξ: Η γυναίκα πίσω από το «χρυσό» deal των €18 εκατ. για το μυθικό διαμέρισμα της Ηρώδου Αττικού (pics)

Big deal Μυτιληναίου στον Καναδά για φωτοβολταϊκό-γίγα άνω του 1GW

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ