Επιχειρήσεις

Johnson & Johnson: Αίτηση στην ΕΕ για έγκριση του εμβολίου της

  • newsroom


Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαιρέτισε την κίνηση της εταιρείας και δήλωσε ότι περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ' οδόν

Η Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της στην ΕΕ, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), η εταιρεία κατέθεσε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.

Το εμβόλιο είναι μίας δόσης και θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν λάβει το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατ. επιπλέον. Επίσης, 100 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν.

«Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

«Μήδεια» και στην αγορά – Τα lockdowns φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο

Εφορία: Πότε σταματά το κυνηγητό της είσπραξης οφειλών

Advent Technologies: Νέο «στρατηγείο» και δύο εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ

 

Απόρρητο Απόρρητο