Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αναμένεται να ενεργοποιήσει το προσεχές διάστημα η Jumbo, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Απόστολος Βακάκης στους αναλυτές μετά την κοινοποίηση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης.

Όπως διευκρίνισε το πρόγραμμα μπορεί να φθάσει ως το 10% των μετοχών που βρίσκονται σε κυκλοφορία, χωρίς ωστόσο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας σε ανακοίνωση που θα εκδώσει η εισηγμένη αύριο, «μετά τη λήψη των τελικών αποφάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή, όπως εξήγησε, ελήφθη προκειμένου να υπάρξει μία γραμμή άμυνας σε πιθανή πτώση της τιμής της μετοχής της Jumbo.

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι οι μέτοχοι της εταιρείας δεν θα δουν αλλαγές στη μερισματική πολιτική, η οποία θα παραμείνει ίδια και για τη φετινή χρήση παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν.

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος έκρουσε καμπανάκι κινδύνου λέγοντας πως οι επιδόσεις ρεκόρ που είχε η Jumbo το 2021 δεν είναι διατηρήσιμες και ότι η αναταραχή στις αγορές μπορεί να συνεχιστεί και το 2023.

«Ο προϋπολογισμός μας λαμβάνει υπόψη το χειρότερο δυνατό σενάριο, αλλά στο σημερινό κόσμο ακόμα κι αυτό ίσως να μην είναι αρκετό», τόνισε ο κ. Βακάκης. «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πλήρως τις συνέπειες του συνεχόμενου μποϊκοτάζ της ρωσικής οικονομίας και τις επιπλοκές στο κόστος και την εφοδιαστική αλυσίδα», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι σε κάθε τομέα δραστηριότητας του ομίλου αναμένονται αυξημένα κόστη, συμπεριλαμβανομένου του κόστους μεταφορικών, ενέργειας και απασχόλησης.

Διαβάστε ακόμη:

Ολικό comeback για το Χρηματιστήριο Αθηνών – Έκανε το 4×4 και «έπιασε» τις 920 μονάδες

Δημ. Βιντζηλαίος (Creta Farms): Έβαλε στο στόχαστρό του τα Παγωτά Δωδώνη και εταιρεία κρέατος 

Grivalia Hospitality: Νέο τουριστικό project 250 εκατ. ευρώ και μεταφορά έδρας από Λουξεμβούργο σε Ελλάδα