Επιχειρήσεις

Keeppet.gr: Ενα ελληνικό startup για …κατοικίδια

  • Στεφανία Σούκη


Έχετε κατοικίδιο και θελετε να πάτε διακοπές; Περισσότεροι από 500 keepers περιμένουν να το φιλοξενήσουν στο σπίτι τους!

Της Στεφανίας Σούκη

Έχετε κατοικίδιο και θελετε να πάτε διακοπές; Περισσότεροι από 500 keepers περιμένουν να το φιλοξενήσουν στο σπίτι τους!

Τρείς νέοι Ελληνες …40άρηδες με πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε marketing, χρηματοοικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων καθώς και στην ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής αποφάσισαν να φτιάξουν μία πρωτοποριακή πλατφόρμα, στο www.keeppet.gr, η οποία θα ενώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας. Ως νεοφυής ελληνική επιχείρηση, το Keeppet στεγάζεται στο Orange Grove, την επιχειρηματική θερμοκοιτίδα της ολλανδικής πρεσβείας, και πρόσφατα διακρίθηκε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό «The Squeeze» που διοργάνωσε η πρεσβεία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κερδίζοντας ένα από τα δύο βραβεία του διαγωνισμού.
Έχοντας συμπληρώσει 5 μήνες εμπορικής λειτουργίας η νέα online υπηρεσία Keeppet έχει ήδη προσφέρει περισσότερες από 850 νύχτες φιλοξενίας σε κατοικίδια ζώα όπως σκύλους, γάτες, παπαγάλους και … ένα ινδικό χοιρίδιο! Σήμερα στην πλατφόρμα έχουν γραφτεί περισσότεροι από 500 keepers σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή φιλόζωοι ιδιώτες που φιλοξενούν τα κατοικίδια στο σπίτι τους και τα φροντίζουν σαν να ήταν δικά τους όσο λείπει ο ιδιοκτήτης τους, όπως επισημαίνει ο κ. Φοίβος Παντελίδης, συνιδρυτής www.keeppet.gr.

facebook ad

Πώς δουλεύει το Keeppet

Το Keeppet γεννήθηκε ως ιδέα όταν οι ιδρυτές του ήρθαν ξανά και ξανά αντιμέτωποι με το πρόβλημα σε ποιον θα αφήσουν το σκύλο τους τις μέρες που θα πάνε διακοπές.

Έχοντας εξαντλήσει την υπομονή της …μαμάς τους και των φίλων τους, δημιούργησαν την πλατφόρμα www.keeppet.gr όπου οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων μπορούν να κάνουν αναζήτηση με βάση τις ημερομηνίες που θα λείψουν, την περιοχή που μένουν και το είδος του ζώου (σκύλος, γάτα, κλπ.) και εμφανίζονται τα προφίλ των διαθέσιμων φιλόζωων, keepers όπως ονομάζονται, που θα το φιλοξενήσουν στο σπίτι τους.

Στο www.keeppet.gr μπορεί κανείς να δει τα προφίλ, να διαβάσει τις πληροφορίες που δίνουν οι keepers για την εμπειρία τους με τα ζώα, να δει κριτικές από άλλους ιδιοκτήτες, και να επιλέξει τον ιδανικό keeper για το ζωάκι του. Κάνει κράτηση online, συναντά τον keeper και τη μέρα που θα φύγει αφήνει το κατοικίδιό του σε καλά χέρια!

Αντίστοιχα, ένας φιλόζωος μπορεί να γίνει keeper ώστε να προσφέρει υπηρεσίες σπιτικής φιλοξενίας σε υπέροχα κατοικίδια και να δημιουργεί ένα επιπλέον εισόδημα κάνοντας κάτι που αγαπά. Οι keepers ορίζουν μόνοι τους την αμοιβή τους και εκτός από το σπίτι και την προσωπική φροντίδα, προσφέρουν στα κατοικίδια βόλτες, πολλή αγάπη και πολλά χάδια!
Όλες οι κρατήσεις μέσω του Keeppet καλύπτονται από ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, κτηνιατρική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο και εξυπηρέτηση πελατών. Η ομάδα του Keeppet ελέγχει και επαληθεύει τα στοιχεία των keepers ενώ σε κάθε προφίλ μπορεί κανείς να δει στατιστικά και κριτικές.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, «οι keepers ορίζουν μόνοι τους την αμοιβή τους και βλέπουμε ότι κατά μέσο όρο το κόστος για τη φιλοξενία ενός σκύλου είναι 10 με 12 Ευρώ το βράδυ και για γατούλα 8 με 10 ευρώ το βράδυ. Για πουλάκια και ψαράκια οι τιμές είναι χαμηλότερες, 5 ευρώ το βράδυ».

pet

Στην «καρδιά» του Keeppet βρίσκεται η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα καθώς η πλατφόρμα στηρίζει τη μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση Dog’s Voice (www.dogsvoice.gr) και δίνει τόσο στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων όσο και στους keepers τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές προς τη φιλοζωική, ως μέρος της διαδικασίας κράτησης.

Ενδεικτικό της απήχησης που έχει η νέα υπηρεσία αποτελεί το γεγονός ότι κατά την περίοδο του Πάσχα, οι φιλοξενίες μέσω Keeppet εκτινάχθηκαν με πρωταγωνιστές τα σκυλάκια που αντιστοιχούν σε ποσοστό 88% των συνολικών φιλοξενιών, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε γατούλες καθώς και έναν 12χρονο θηλυκό παπαγάλο ράτσας Ρίνγκνεκ. Οι keepers σε ποσοστό 98% λαμβάνουν 5 στα 5 αστέρια στις αξιολογήσεις από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.