Επιχειρήσεις

Κίνα: Σχέδια της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας για σχεδόν 100 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025

  • newsroom


Η Volkswagen-SAIC JV σχεδιάζει να επενδύσει 590 εκατομμύρια δολάρια για να ανανεώσει τα εργοστάσια αυτοκινήτων στη Σαγκάη

Η SAIC Motor, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, σχεδιάζει να λανσάρει μαζί με τις συνεργαζόμενες εταιρείες σχεδόν 100 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Γουάνγκ Σιαοκιού.

Τα νέα οχήματα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας, καθώς και οχήματα με υβριδικό σύστημα κίνησης και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Μεταξύ των σχεδόν 100 μοντέλων, τα οποία περιλαμβάνουν νέα και υπάρχοντα μοντέλα, η SAIC σχεδιάζει να έχει πάνω από 20 plug-in υβριδικά μοντέλα και 10 οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, δήλωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σχεδόν 60 από αυτά θα προέρχονται από τις μάρκες της SAIC. Η SAIC συνεργάζεται με τις Volkswagen και General Motors.

Η Volkswagen και η GM ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι μηνιαίες πωλήσεις του Wuling Hong Guang MINI EV, ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την κοινοπραξία μεταξύ της SAIC, της GM και ενός άλλου τοπικού συνεργάτη, έχουν φτάσει τις 20.000 μονάδες, αναφερει το Reuters.

Η Volkswagen-SAIC JV σχεδιάζει να επενδύσει 590 εκατομμύρια δολάρια για να ανανεώσει τα εργοστάσια αυτοκινήτων στη Σαγκάη για να κατασκευάζουν τα νέα σεντάν μοντέλα της Audi.

Η SAIC Volkswagen, η κοινοπραξία (JV) της αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στο Βόλφσμπουργκ και της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, πωλεί επί του παρόντος μόνο αυτοκίνητα για τις μάρκες Volkswagen και Skoda. Η Audi είναι η πολυτελής μονάδα αυτοκινήτου της Volkswagen.

Με την ανανέωση των εργοστασίων της στη Σαγκάη, η JV στοχεύει σε ετήσια παραγωγική ικανότητα 60.000 Audi A7L σενταν και 60.000 νέα οχήματα sport της Volkswagen. Η συνολική χωρητικότητα στα εργοστάσια θα παραμείνει αμετάβλητη. Η ανανέωση, που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2020, αποφασίστηκε καθώς η ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα στην Κίνα παρέμεινε σταθερή, ακόμη και όταν οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο νέο προϊόν της Audi στις αρχές του 2022. Τα μοντέλα της Audi θα χρησιμοποιήσουν την καινοτομική πλατφόρμα MEB της Volkswagen, που επιτρέπει την παραγωγή διαφόρων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Volkswagen ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή με βάση την πλατφόρμα MEB της στη Σαγκάη από το τέταρτο τρίμηνο και έχει σχεδιάσει να ξεκινήσει και την παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων ID.4.

Οι πωλήσεις της SAIC Volkswagen μειώθηκαν κατά 37% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο σε 577.385 οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση στην Κίνα, ενώ οι συνολικές πωλήσεις στη βιομηχανία μειώθηκαν 17%. Η JV πούλησε 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα πέρυσι.

Η Audi έχει επίσης μακροχρόνια συνεργασία με την FAW Group στην Κίνα για την κατασκευή όλων των αυτοκινήτων της στη βορειοανατολική πόλη Changchun και τη νότια πόλη Foshan.

Απόρρητο Απόρρητο