Επιχειρήσεις

Κομισιόν: Ανυπόστατες οι κατηγορίες της Apple

  • newsroom


Μετά την επίθεση του Τιμ Κουκ

Σε στοιχεία της ίδιας της Apple βασίζεται ο υπολογισμών των οφειλόμενων φόρων και ως εκ τούτου οι όποιες κατηγορίες της εταιρείας είναι ανυπόστατες, όπως τόνισε σήμερα η Κομισιόν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Irish Independent, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ χαρακτήρισε σήμερα “απόλυτη πολιτική ανοησία” που οφείλεται εν μέρει σε αντιαμερικανικές προκαταλήψεις το γεγονός ότι η ΕΕ επέβαλε στην εταιρεία του να καταβάλει 13 δισεκ. ευρώ σε οφειλόμενους φόρους.

Η επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ερωτηθείσα αν δέχεται αυτή τη δήλωση, είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες: “Όχι δεν την δέχομαι. Πρόκειται για μια απόφαση που βασίζεται στα γεγονότα της υπόθεσης”, δήλωσε.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι υπολογισμοί για τους φόρους που οφείλει η Apple στην Ιρλανδία βασίζονται σε στοιχεία που δόθηκαν από την ίδια την Apple και σε γεγονότα τα οποία παρουσιάσθηκαν στη διάρκεια ακροάσεων για φορολογικές υποθέσεις της Apple στις ΗΠΑ.

Η Βεστάγκερ δήλωσε πως θα συναντηθεί τον Σεπτέμβριο με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν περαιτέρω τη φορολογική υπόθεση της Apple.

Απόρρητο Απόρρητο