Επιχειρήσεις

Λάμπρος Μπίσαλας: Οι μεγάλες ευκαιρίες και οι στόχοι της Sunlight στις ΗΠΑ

  • Στέλιος Μορφίδης


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επένδυσης για τη δημιουργία εργοστασίου - Θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολ. η επένδυση σε βάθος διετίας – Γιατί εκτιμά ότι σε 6 χρόνια τα έσοδα απ’ την αμερικανική αγορά θα ξεπερνούν αυτά από την Ευρώπη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επένδυση της Sunlight στις ΗΠΑ με την οποία φιλοδοξεί η εταιρεία του ομίλου Olympia συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, να γίνει παγκόσμια.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Λάμπρος Μπίσαλας σε εκδήλωση του Enterprise Greece, η πρώτη φάση της επένδυσης ύψους 10 εκατ. δολ. έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλέον το εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Β. Καρολίνα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του με δυναμικό 40 υπαλλήλους. Μάλιστα η προοπτική είναι εντός 12 μηνών το προσωπικό να ξεπεράσει τα 100 άτομα ενώ σε βάθος διετίας η συνολική επένδυση να ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολ..

«Οι ΗΠΑ μας δίνουν πραγματικά την ευκαιρία και το πλεονέκτημα για την ανάπτυξη μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπίσαλας.

Τόνισε δε πως στόχος είναι εντός 5 – 6 ετών τα έσοδα της Sunlight απ’ την αμερικανική αγορά να υπερβαίνουν αυτά της Ευρώπης, όπου διαθέτει η εταιρεία ισχυρή παρουσία.

«Στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο εύκολο συγκριτικά με την Ευρώπη τόσο στο να επιχειρήσεις όσο και στο να συνεργαστείς. Πρέπει όμως να κινηθείς γρήγορα γιατί είναι μία αγορά που κυριολεκτικά το μέγεθος μετράει. Οπότε και οι φιλοδοξίες πρέπει να είναι μεγάλες», σημείωσε ο κ. Μπίσαλας.

Τόνισε δε πως το πλάνο της διοίκησης της Sunlight είναι να διπλασιαστεί εντός τετραετίας η παραγωγική δυναμική του εργοστασίου στις ΗΠΑ «και να αποκτήσουμε ένα μερίδιο 15% σε βάθος εξαετίας».
Στάθηκε ιδιαίτερα στην σύμπλευση των στρατηγικών στόχων της Sunlight με την κεντρική αμερικανική πολιτική και το green deal που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που σύμφωνα με τον κ. Μπίσαλα ανοίγει την πόρτα των μεγάλων ευκαιριών για την εταιρεία. Τόσο στις μπαταρίες και φορτιστές βιομηχανικών οχημάτων, όπου η εταιρεία ελέγχει μερίδιο 15% στην παγκόσμια αγορά, όσο και στις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Διαβάστε ακόμα:

Η Αθήνα στέλνει στις Βρυξέλλες το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Το τριπλό όφελος του placement – Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον

Νικόλαος Τριμμάτης: Ο Έλληνας που έχει καταγράψει deals άνω των 2 δισ. λιρών στο βρετανικό real estate (pics)