Ισχυρά κέρδη και έσοδα για ακόμη ένα τρίμηνο ανακοίνωσε η Nvidia που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μάλιστα, τα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο εκτοξεύτηκαν κατά 262% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,12 δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές της LSEG να αναμένουν 5,59 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν στα 26,04 δισ. δολάρια με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 24,65 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις ύψους 28 δισ. δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο ενώ η εκτίμηση των αναλυτών διαμορφώθηκε στα 26,61 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 14,81 δισ. δολάρια ή 5,98 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,04 δισ. δολάρια ή 82 cents ανά μετοχή πέρυσι.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε split της μετοχής 10 προς 1. Τα αποτελέσματα της Nvidia αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επενδυτές για να μετρήσουν τη δύναμη της «έκρηξης» γύρω από την  τεχνητή νοημοσύνη που κυριαρχεί στις αγορές τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Ναυτιλία: Κυριαρχούν οι Έλληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων το 2024

Avramar: Αρχικό ενδιαφέρον από 15 επενδυτές – Πότε θα ξεκαθαρίσει η εικόνα

Νέα διευκόλυνση για γονικές παροχές ακινήτων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ