Σύμπραξη της Honda Motor και της LG Energy Solution πρόκειται να πραγματοποιηθεί, με σκοπόα την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής μπαταριών στο Οχάιο ύψους 4.4 δισ. δολαρίων.

Οι δύο εταιρείες είχαν προαναγγείλει την κοινή τους επένδυσή τους τον Αύγουστο, όμως δεν είχαν ακόμη καταλήξει στην τοποθεσία ανέγερσης της μονάδας. Honda και LG είχαν δεσμευθεί αρχικά να επενδύσουν το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων και να δημιουργήσουν 2.200 θέσεις εργασίας, αλλά σήμερα πρόσθεσαν ότι η επένδυση προβλέπεται να φτάσει τα 4,4 δισ. δολάρια.

Η Honda θα επενδύσει επιπλέον 700 εκατ. δολάρια για την αναπροσαρμογή αρκετών υφιστάμενων μονάδων της ώστε να στραφούν στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναπροσαρμόσει τρία εργοστάσια κατασκευής κινητήρων που διαθέτει στο Οχάιο –συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης μονάδας που διαθέτει παγκοσμίως για την παραγωγή κινητήρων- και θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με απώτερο στόχο να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεών της έως το 2040.

Η κατασκευή της κοινής μονάδας, επένδυση που υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2024. Η μαζική παραγωγή μπαταριών θα ξεκινήσει έως τα τέλη του 2025, με την ετήσια δυναμικότητα να προσεγγίζει τις 40 GWh.

Διαβάστε ακόμη:

Η προδοσία της Παγκρήτιας, οι 16 νέες Ferrari μέσα στην κρίση, το deal της Προοδευτικής και ο μυστηριώδης δάκτυλος 

Η εταιρεία ακινήτων του Μπάφετ «βλέπει» υψηλή ζήτηση για πολυτελή κατοικία στην Ελλάδα

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα έρχεται από τον… ήλιο – Νέες επενδύσεις και μονάδες (vid+pics)