Στη Γερμανία η μίσθωση ή η αγορά του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης Elaris Finn, υποστηρίζεται από την αλυσίδα super market Lidl.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Γερμανία η γνωστή αλυσίδα super market δίνει τη δυνατότητα μίσθωσης ή αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τους πελάτες της.

Είχε προηγηθεί ανάλογη κίνηση με ένα συγκεκριμένο αριθμό Nissan Leaf, που διατέθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Τώρα, τα Lidl διαθέτουν 100 Finn, ένα από τα δύο μοντέλα της Elaris που κυκλοφορούν από το 2021, για αγορά ή μίσθωση με προνομιακές προϋποθέσεις.

Το Elaris Finn είναι ένα διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κινέζικης παραγωγής με μήκος λίγο μεγαλύτερο από τα 2,8 μέτρα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει 48 ίππους. η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 32 kWh και μπορεί να φορτίσει (σε wallbox 30 kW) στο 100% από άδεια, μέσα σε μια ώρα, ενώ από το 5% στο 100% από κοινή οικιακή πρίζα, χρειάζεται 5 ώρες.

Η τελική ταχύτητα του διθέσιου Finn είναι 115 χλμ./ώρα και γενικότερα οι επιδόσεις του το καθιστούν ιδανικό για κίνηση σε αστικό περιβάλλον, με την αυτονομία του να είναι έως 300 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το newsauto.

Στο εσωτερικό του μοντέλου δεσπόζει μια οθόνη αφής με διαγώνιο 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, το οποίο είναι υπενδεδυμένο με vegan δερμάτινες επενδύσεις. Ο πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι προβάλλεται σε μια ακόμα οθόνη υψηλής ευκρίνειας, ενώ στον εξοπλισμό του βρίσκουμε φώτα LED και κλιματισμό.

Η τιμή του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής των Lidl (Lidl Plus) είναι 13.000 ευρώ, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα (με ανώτερη διάρκεια ενός έτους ή 10.000 χλμ.) είναι 222 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:    

Γιατί η απόφαση Μασκ για το Τwitter έφερε ανακούφιση στην Αριστερά και απογοήτευση στη Δεξιά 

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Η επόμενη ημέρα που θυμίζει αρχαιοελληνικό δράμα αλλά και αρχαία Ρώμη 

Άννα Αγγελικούση: H Χιώτισσα εφοπλίστρια με τις μεγάλες επενδύσεις