Το πρωτοφανές «μαχαίρι» στις δαπάνες του Twitter, το οποίο αποφάσισε να εφαρμόσει ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ, έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Και μία εξ αυτών είναι το κλείσιμο των γραφείων της εταιρείας στις Βρυξέλλες. 

Οι μέχρι πρότινος έξι υπάλληλοι μειώθηκαν σε μόλις δύο πριν 15 ημέρες, καθώς απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν τέσσερα άτομα. Η εκροή συνεχίστηκε, όμως, και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έφυγαν οι δύο εναπομείναντες εργαζόμενοι. 

Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση να αναγκαστεί να κλείσει τελείως το γραφείο στις Βρυξέλλες, παρά τη μεγάλη σημασία του, καθώς μεσολαβούσε για την εναρμόνιση και την τήρηση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Ας σημειωθεί ότι ακριβώς μετά την εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας, η Κομισιόν ζήτησε από τον Έλον Μασκ να συνεχίσει να ευθυγραμμίζεται με το εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο αφορά -μεταξύ άλλων- την παραπληροφόρηση, τον ρατσιστικό λόγο ή τον λόγο μίσους (hate speech).  

Εάν η αμερικανική εταιρεία αποτύχει να τηρήσει τους κοινοτικούς κανόνες, τότε είναι πιθανό να της επιβληθεί είτε πρόστιμο ύψους έως το 6% του ετήσιου τζίρου είτε ακόμη και απαγόρευση λειτουργίας.  

Διαβάστε επίσης

Το πόρισμα Βουρλιώτη, η εκεχειρία των καναλαρχών, ό,τι (δεν) πωλείται είναι χρυσός, τα μαχαίρια Cosmote – NOVA για τη Euroleague 

«Κοσμογονία» αλλαγών στις ηγεσίες των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων της χώρας

Zermatt: 10 εμπειρίες στον πιο όμορφο χιονοδρομικό προορισμό της Ευρώπης