Επιχειρήσεις

McDonald’s: Στα 36 δολάρια το Big Mac στη μαύρη αγορά της Ρωσίας μετά το «λουκέτο»

  • newsroom


«Χρυσά» τα μπέργκερ της δημοφιλούς αλυσίδας ταχυφαγείων με την αξία τους να έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στη Ρωσία

Αρκετοί ήταν οι Ρώσοι που στο άκουσμα του κλεισίματος των 800 καταστημάτων Mcdonals έτρεξαν να απολαύσουν ένα τελευταίο burger, σχηματίζοντας ατελείωτες ουρές κατά την είσοδο της δημοφιλούς αλυσίδας.

Ύστερα, Πλέον τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας πωλούνται μέσω διαδικτύου στη «μαύρη αγορά», με τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Συγκεκριμένα στη ρωσική ιστοσελίδα μικρών αγγελιών Avito εμφανίστηκαν ξαφνικά πολλοί οι οποίοι πουλούν Big Macs και άλλα είδη από τον κατάλογο των McDonald’s σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που θα πλήρωνε κανείς στο εστιατόριοΈνας πωλητής με έδρα τη Μόσχα διαφήμισε ένα Big Mac για περίπου 36 δολάρια! Το ποσό προκύπτει με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Στη Ρωσία, το μπέργκερ κοστίζει συνήθως 135 ρούβλια ή περίπου 1 δολάριο, σύμφωνα με τον δείκτη Big Mac του The Economist.

 Τι απαντά στα περί βοήθειας στη Ρωσία

Ένας άλλος διαφήμισε ένα «Πρωινό McDonald’s», που περιλαμβάνει McMuffins, τηγανίτες πατάτες και σάλτσες το οποίο πουλούσε για περίπου 18 δολάρια. Σε μια καταχώριση μεταφρασμένη στα αγγλικά, ο πωλητής είπε ότι τα προσφέρει σε «όσους θέλουν να απολαύσουν μια τελευταία γεύση περασμένης εποχής»

Ένας πωλητής διαφημίζει ένα γυάλινο ποτήρι των McDonald’s στα 74 δολάρια. Το κλείσιμο των McDonald’s προκάλεσε έντονη αντίδραση των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο CEO είπε πως έιναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξουν τα εστιατόρια της αμερικανικής αλυσίδας.

Διαβάστε ακόμα:

Αριστοτέλης Ωνάσης: Το «κόλπο» που τον έκανε μεγιστάνα – Πέθανε σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια

Στο σφυρί η πρώην πρεσβεία στο Ψυχικό που έγινε boutique hotel (pics)

Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Πλαφόν 3% στην τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων