Επιχειρήσεις

Mercedes-Benz: Παλεύει για τη διατήρηση της πρωτιάς στις πωλήσεις

  • newsroom


Η Daimler αναφέρει ότι διατηρεί την πρωτιά στις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων ωστόσο, η ανταγωνίστριά της BMW, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τα δικά της στοιχεία

Η Daimler πούλησε 2,34 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz το 2019 καταγράφοντας το ένατο συνεχές έτος ρεκόρ πωλήσεων, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Daimler με έδρα τη Στουτγάρδη αναφέρει ότι διατηρεί την πρωτιά στις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων. Ωστόσο, η ανταγωνίστριά της BMW, που διαθέτει τις μάρκες των Mini και της Rolls-Royce, δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα δικά της αποτελέσματα για τις πωλήσεις της.

Ως όμιλος, η BMW πούλησε 2,52 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι ξεπερνώντας τα 2,46 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Daimler (Mercedes-Benz και Smart οχήματα) κατά την ίδια περίοδο.

Η Mercedes-Benz δήλωσε ότι σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στη Γερμανία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες χάρη στην ισχυρή ζήτηση των sport οχημάτων και των πολυτελή sedan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πωλήσεις της Mercedes-Benz αυξήθηκαν κατά 6,2% στην Κίνα, καθώς οι παραγγελίες για τη  Maybach Mercedes-Benz S-Class ανέρχονταν σε πάνω από 700 οχήματα το μήνα.

Η Volkswagen, η πιο ακριβή μάρκα της Audi, έχει ανακοινώσει ότι πούλησε 1,84 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,8% έναντι του περασμένου έτους, με τις πωλήσεις στην Κίνα (και το Χονγκ Κονγκ) να σημειώνουν αύξηση κατά 4,1%.

Η Audi ανακοίνωσε ότι πώλησε 19.500 ηλεκτρικά μοντέλα e-tron στην Ευρώπη το περασμένο έτος, ενώ η Daimler δεν έχει δημοσιεύσει τον αριθμό των ηλεκτρικών Mercedes-Benz EQC που έχει παραδώσει.

Απόρρητο Απόρρητο