Καθώς ξεκινάει ο νέος γύρος απολύσεων στη Meta Platforms Inc., το προσωπικό ελπίζει ότι η περίοδος αναμονής για το ποιος θα φύγει και ποιος όχι, θα σταματήσει να υπάρχει.

Οι απολύσεις ολοκληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της αναδιάρθρωσης του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg που ανακοίνωσε τον Μάρτιο την κατάργηση 10.000 θέσεων. Ο ίδιος είπε ότι περαιτέρω περικοπές θα υπάρξουν μόνο σε «μικρό αριθμό περιπτώσεων» για το υπόλοιπο του έτους, δίνοντας σε αυτούς τους ανθρώπους μια ψυχρή αίσθηση ανακούφισης.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, είπε ότι οι απολύσεις ήταν απαραίτητες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, μετά από υπερπροσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Meta υποσχέθηκε ταχύτερη ανάπτυξη προϊόντων και λήψης αποφάσεων, γεγονός που οδήγησε τη μετοχή της σε άνοδο περισσότερο από 100% μέχρι στιγμής φέτος. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι είπαν ότι ορισμένες σημαντικές εργασίες και ο σχεδιασμός έχουν σταματήσει.

Κατά τη διάρκεια της αναμονής, οι εργαζόμενοι δεν ήταν σίγουροι με ποιον να συνεργαστούν, πώς να μεταθέσουν ευθύνες στις ομάδες τους ή ποιος θα απολυθεί στη συνέχεια, σύμφωνα με τους πρόσφατα απολυμένους υπαλλήλους, οι οποίοι ζήτησαν από το Bloomberg να μην κατονομαστούν. Ο Zuckerberg ανακοίνωσε ποιες επιχειρηματικές μονάδες θα επηρεαστούν πριν από εβδομάδες, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανήσυχους και αποθαρρυμένους στο να πάρουν πρωτοβουλίες ή αποφεύγοντας την εργασία μέχρι να υπάρξει μια σαφέστερη οδηγία, είπαν άλλοι.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν ατομικά μέσω email στις 5 το πρωί στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με μία πηγή. Σε ορισμένες χώρες, ένα μεγάλο μέρος του τοπικού εργατικού δυναμικού έχει επηρεαστεί. Στην Ιρλανδία, η Meta δήλωσε ότι αναμένει να καταργήσει περίπου 490 ρόλους, σε διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της μηχανικής. Επιπλέον η εταιρεία νωρίτερα σταμάτησε να έχει ομάδα για το Instagram στο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τουρκία ζήτησε από τις τράπεζες να αγοράσουν ομόλογα σε δολάριο για να αποφύγει κίνδυνο χρεοκοπίας

Πώς να αποφύγετε τον φόρο από τα «φέσια» στα ενοίκια

Fitch: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ