Σε τέσσερις πυλώνες θα επικεντρωθεί η στρατηγική της Μοtor Oil το επόμενο διάστημα σύμφωνα με όσα παρουσίασε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Πέτρος Τζαννετάκης.

Όπως αναφέρθηκε, η κρίση της πανδημίας επιτάχυνε μία σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και τάσεις στην οικονομία, στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως προαπαιτούμενο την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ώστε οι οικονομίες των κρατών-μελών να γίνουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές.

Πρόκειται για έναν οδηγό σχετικά με τον επαναπροσανατολισμό των οικονομιών προς ένα νέο, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό πρότυπο. Βασικοί άξονες του Σχεδίου, είναι η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική του ομίλου επικεντρώνεται πρώτον, στο να παραμείνει η Motor Oil ηγέτιδα εταιρεία στον ενεργειακό κλάδο συνεχίζοντας να στηρίζει την ελληνική οικονομία με εξαγωγές και συνεχείς επενδύσεις καλύπτοντας παράλληλα σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας. Δεύτερον, να οδηγήσει τη μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας και τρίτον, να πετύχει τα παραπάνω, με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων κ. Τζαννετάκης έθεσε και τις προτεραιότητες της εταιρείας που είναι:

1. Συνεχής ενίσχυση της αποδοτικότητας του διυλιστηρίου και του εύρους των προϊόντων που παράγονται σε αυτό.

2. Kινητικότητα (mobility), σχεδιασμός του πρατηρίου του μέλλοντος, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

3. Eπενδύσεις σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

4. Ανανεώσιμα και εναλλακτικά καύσιμα. Βιοκαύσιμα, ανάπτυξη Υδρογόνου, Κυκλική Οικονομία.

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου είναι: Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Ν. Κοσμαδάκης, Πέτρος Τζ. Τζαννετάκης, Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάννης, Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, Νίκη Δ. Στουφή, Παναγιώτης Ι. Κωνσταντάρας, Ουρανία Ν-Π Αικατερινάρη και Δημήτρης Α. Ανυφαντάκις. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ετήσια. Για τα τρία τελευταία μέλη του Δ.Σ. κ. κ. Κωνσταντάρα, Αικατερινάρη, Ανυφαντάκι τους έγινε η διαπίστωση από τη Συνέλευση πλήρωσης των κριτηρίων ανεξαρτησίας των σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου 4706/2020.

Ως προς τη σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου η Συνέλευση αποφάσισε ότι θα είναι τριμελής. Από τα τρία μέλη της επιτροπής ένα θα είναι ανεξάρτητο μέλος Δ.Σ., ένα θα είναι ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο και ένα θα είναι μη ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο. Ως προς τη θητεία των μελών της Επιτροπής Ελέγχου ορίστηκε από τη Συνέλευση ότι θα είναι ετήσια ήτοι αντίστοιχη αυτής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατόπιν των παραπάνω η Συνέλευση όρισε τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ως κάτωθι:

Παναγιώτης Κωνσταντάρας του Ιωάννη (ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ.)

· Σπυρίδων Κυρίτσης του Χαράλαμπου (ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο)

· Κωνσταντίνος Θανόπουλος του Νικολάου (μη ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο)

Εγκρίθηκαν επίσης οι αμοιβές των μελών Δ.Σ. για τη χρήση 2020 (ετήσια σταθερή αμοιβή Ευρώ 30.000 για κάθε μέλος του Δ.Σ. ή Ευρώ 35.000 για κάθε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου). Προεγκρίθηκαν οι αμοιβές των μελών Δ.Σ. για τη χρήση 2021 (ετήσια σταθερή αμοιβή Ευρώ 30.000 για κάθε μέλος του Δ.Σ. ή Ευρώ 35.000 για κάθε μέλος των Επιτροπών: Ελέγχου, Υποψηφιοτήτων & Αποδοχών ή Ευρώ 40.000 για τους Προέδρους των Επιτροπών: Ελέγχου, Υποψηφιοτήτων & Αποδοχών).

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της Γ.Σ., εγκρίθηκε η διανομή ποσού μέχρι ευρώ 5.500.000 από κέρδη προηγούμενων χρήσεων σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς μνηστήρες το πιο ακριβό «σφυρί» στη Μύκονο

Επίδομα Παιδιού 2021: Ποιοι το χάνουν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΕΤΑΔ: Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά