Επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τεχνολογική εταιρεία Salesforce έκανε η Elliott Management, ένα από τα πλέον εξέχοντα ακτιβιστικά funds παγκοσμίως.

Το ακριβές ποσοστό των μετοχών, οι οποίες άλλαξαν «χέρια», δεν έχει καταστεί γνωστό, ενώ αδιευκρίνιστοι παραμένουν και οι στόχοι αυτής της επενδυτικής κίνησης.  

«Περιμένουμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη Salesforce για να αντιληφθούμε την αξία που αρμόζει σε μια εταιρεία με το συγκεκριμένο κύρος» δήλωσε ο Τζες Κον, εταίρος στην Elliott, ο οποίος βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλιο αρκετών tech-εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Twitter και eBay.  

«Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές εταιρείες λογισμικού στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Κον, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.  

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, η μετοχή της Salesforce στην προ-αγορά της Wall Street σημειώνει άνοδο κατά τουλάχιστον 3% στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Η χρηματιστηριακή της αξία δε, σκαρφαλώνει στα 151,3 δισ. δολάρια.  

Η Elliott, από την πλευρά της, έχει πραγματοποιήσει πολλές επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα, ενώ μόλις πρόσφατα κέρδισε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Pinterest. Συνολικά διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 56 δισ. δολαρίων. 

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί 300+1 αντικείμενα εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά