Ο «Mr 117 δισ. δολάρια», παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, φαίνεται ότι δεν λέει να κάτσει ήσυχα. Έτσι, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την απόκτηση της ασφαλιστικής εταιρείας Alleghany, βγάζοντας από την τσέπη 11,6 δισ. δολάρια.

Ο λόγος για τον Γουόρεν Μπάφετ και την επενδυτική του εταιρεία Berkshire Hathaway, η οποία προχώρησε στην εξαγορά του αμερικανικού Ομίλου, με τιμή που αντιστοιχεί σε premium 16% σε σχέση με τη μέση τιμή της μετοχής της Alleghany τις τελευταίες 30 ημέρες.

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δ’ τρίμηνο του 2022. «Η Berkshire θα γίνει το τέλειο “σπίτι” για την Alleghany, μια εταιρεία που παρακολουθώ εδώ και 60 χρόνια» τόνισε ο 91χρονος επενδυτής, σε γραπτή του δήλωση.

Η συμφωνία εξαγοράς ενδεχομένως αποτέλεσε έκπληξη για ορισμένους μετόχους της Berkshire, δεδομένου ότι ο Μπάφετ είχε φανεί διστακτικός στο ενδεχόμενο υλοποίησης μεγάλου deal εντός του 2022.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, τα 11,6 δισ. δολάρια αποτελούν ένα μικρό ποσό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το συνολικό ρευστό της Berkshire αγγίζει τα 150 δισ. δολάρια.

Ας σημειωθεί ότι ο Μπάφετ, του οποίου η προσωπική περιουσία ανέρχεται σε 117 δισ. δολάρια, είναι λιγότερο πλούσιος μόνο από τους Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Μπερνάρντ Αρνό, Μπιλ Γκέιτς. Σε αντίθεση όμως, με τους παραπάνω δισεκατομμυριούχους, η περιουσία του Μπάφετ όχι μόνο δεν μειώθηκε μέσα στο ταραχώδες 2022, αλλά και αυξήθηκε κατά 7,8 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΤΕΚ: Ποια είναι η εταιρεία της μεγάλης έκρηξης στα Γρεβενά

Το top 5 των ακριβότερων και των οικονομικότερων περιοχών σε όλη την Αττική – Μειωμένα τα πωλητήρια για σπίτια

Άννα Αγγελικούση: Παρέλαβε το 2ο νεότευκτο φορτηγό πλοίο μέσα στο 2022