Επιχειρήσεις

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας επηρέασε τα αποτελέσματα της Samsung

  • Γεράσιμος Ζώτος


Παρουσάισε μείωση κερδών 56% στο δεύτερο τρίμηνο

Η Samsung, η μεγαλύτερη εταιρία «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και καρτών μνήμης είδε τα λειτουργικά κέρδη της να πέφτουν κατά 56% στο δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 5,6 δισ. δολαρίων, για το δεύτερο τρίμηνο 2019, κατά  56% μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν μια ευρύτερη επιβράδυνση της βιομηχανίας, ιδιαίτερα της βασικής της επιχείρησης καρτών μνήμης, η οποία επιβαρύνθηκε από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.
Σε δήλωσή της, η Samsung ανέφερε, ότι το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις της και πως η αδυναμία και η πτώση των τιμών στην αγορά καρτών μνήμης συνεχίστηκε «παρά την μικρή  ανάκαμψη της ζήτησης».
«Η εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις από αβεβαιότητες όχι μόνο σε επιχειρηματικούς τομείς αλλά και από αλλαγές στο παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον», ανέφερε.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης, ότι θα επικεντρωθεί στην κυκλοφορία νέων προϊόντων το τρίτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πτυσσόμενου smartphone, το οποίο δεν είχε το αναμενόμενο ξεκίνημα, μετά τα προβλήματα με την οθόνη του.
Η Samsung έπρεπε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του νέου πτυσσόμενου smartphone νωρίτερα το 2019, μετά από αναφορές σπασμένων οθονών, γεγονός που έφερε σε δύσκολη θέση  την εταιρεία, η οποία παρουσίασε πτωτικές πωλήσεις smartphone, την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός με την κινεζική Huawei εντείνεται.
Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung δήλωσε ότι το Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μετά τη βελτίωση του smartphone.

Απόρρητο Απόρρητο