Οι Αμερικανοί της Estee Lauder, μετά το χωρισμό με τον όμιλο Σαράντη, έδωσαν τα ηνία της νέας εταιρείας τους στην Ελλάδα σε ένα Έλληνα δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος αναλαμβάνει τη νεοσύστατη θέση του Γενικού Διευθυντή της The Estée Lauder Companies (ELC) για τη περιοχή των Βαλκανίων με βάση την Αθήνα, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και θα είναι υπεύθυνος για την αναπτυξιακή στρατηγική όλων των μαρκών στις αγορές των Βαλκανίων (Ελλάδα, Ρουμανία Βουλγαρία και Κύπρο), καθώς επίσης και επικεφαλής των συνολικών δραστηριοτήτων της θυγατρικής.

Με 20 χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό, στον χώρο των προϊόντων ομορφιάς, ο Κ. Σπυρόπουλος έχει ηγηθεί με επιτυχία σε πολυπληθείς ομάδες σε εμπορικά και οικονομικά τμήματα σε διάφορα κανάλια διανομής. Έχει ζήσει και εργαστεί στην Ελβετία, Γαλλία και Αμερική. Στα 4 χρόνια που βρίσκεται στην ELC έχει αναλάβει επιτελικές θέσεις στον οργανισμό όπως Vice President, General Manager για τον ADF (Aramis & Designer Fragrances) και τη Lab Series στο ΕΜΕΑ και πιο πρόσφατα Vice President / General Manager International για τη μάρκα Origins.

Πριν από την Estee Lauder είχε εργαστεί στην Coty Prestige ως Γενικός Διευθυντής Travel Retail Ευρώπης μετά από μια πολυετή καριέρα στην Procter & Gamble όπου διετέλεσε επικεφαλής σε ρόλους με περιφερειακές και παγκόσμιες αρμοδιότητες.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έχει ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Διαβάστε επίσης

Τα φασκελοκουκουλώματα της ΕΥΠ, το πατίνι του Τζώρτζη, ο Σωκράτης, η Σοφία και η Λουκία…

Goldman Sachs: Γιατί αυξάνει τον πήχη με τις τιμές – στόχους των ελληνικών τραπεζών

Στουρνάρας: Αντίθετος σε μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ – Χρειάζεται σύνεση