Επιχειρήσεις

Όμιλος ΟΤΕ: Αύξηση 3,5% των εσόδων στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο

  • newsroom


«Χάρη στις συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις μας στην Ελλάδα, ο Όμιλος ΟΤΕ σημείωσε ένα δυνατό τρίτο τρίμηνο», σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ - Έκτακτο μέρισμα €0,25/μετοχή

Τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2021 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση:

Αύξηση εσόδων Ομίλου κατά 1,8% χάρη στην περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα – Αύξηση κατά 3,2% στο Προσαρμοσμένο EBITDA (AL) Ομίλου

* Συνεχίζονται οι θετικές επιδόσεις στην Ελλάδα: Αύξηση εσόδων κατά 3,5%

* 1,8% αύξηση στα έσοδα λιανικής σταθερής, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στις ευρυζωνικές υπηρεσίες και των θετικών τάσεων στην τηλεόραση

* Σημαντική αύξηση κατά 8,2% στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής, κυρίως λόγω ανάκαμψης στα έσοδα περιαγωγής

* Άλλο ένα τρίμηνο ισχυρής αύξησης, κατά 5,0%, του Προσαρμοσμένου EBITDA (AL) o Συνεχιζόμενη ενίσχυση στους κύριους δείκτες (KPIs) και στις λειτουργικές τάσεις – Αυξανόμενη ζήτηση για γρηγορότερες ευρυζωνικές ταχύτητες – Αύξηση κατά 24% των συνδρομητών υπηρεσιών οπτικών ινών

*  Συνεχίζεται η ανάπτυξη δικτύου FTTH, διαθέσιμο σε 479 χιλιάδες νοικοκυριά στο τέλος Σεπτεμβρίου

* Η κινητή Ρουμανίας επηρεάστηκε από έκτακτες προσαρμογές πέρυσι – Βελτιούμενες τάσεις κερδοφορίας

* Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πώληση της Telekom Romania (σταθερή) – Στα €174 εκατ. η έκτακτη αμοιβή στους μετόχους

* €113 εκατ. έκτακτο μέρισμα ή περίπου €0,25/μετοχή, €61 εκατ. πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων
μετοχών

Μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μιχάλη Τσαμάζ:

«Χάρη στις συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις μας στην Ελλάδα, ο Όμιλος ΟΤΕ σημείωσε ένα δυνατό τρίτο τρίμηνο. Έσοδα Ομίλου, EBITDA και περιθώριο EBITDA, είναι όλα υψηλότερα από πέρυσι. Tα έσοδα στην Ελλάδα ενισχύθηκαν από την αυξανόμενη ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες και περισσότερα δεδομένα, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή, καθώς και από την ανάκαμψη στον τουρισμό που οδήγησε σε σημαντική βελτίωση στα έσοδα περιαγωγής. Στη Ρουμανία, ολοκληρώσαμε την πώληση των δραστηριοτήτων μας στη σταθερή και αποκτήσαμε το 100% στην κινητή, οι επιδόσεις της οποίας είναι στη σωστή κατεύθυνση.

«Οι ισχυρές ταμειακές μας ροές από την αρχή του έτους, μας επιτρέπουν να υλοποιούμε απρόσκοπτα, τόσο την πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους, όσο και τις επενδύσεις μας σε υπερσύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πελατών μας και της χώρας».

Προοπτικές

Χάρη στα υπερσύγχρονα δίκτυά του, ο ΟΤΕ παρέχει ακόμη γρηγορότερες ταχύτητες, ποιότητα και αξιοπιστία στους πελάτες του, λιανικής και χονδρικής. Η δυναμική ανάπτυξη των δικτύων FTTH και 5G του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες και να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Μετά την άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων λόγω COVID 19 και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα πετύχει ουσιαστική ανάκαμψη εσόδων και κερδοφορίας το 2021.

Η σταδιακή εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ελλάδα, ύψους €30,5 δισ., εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Ο ΟΤΕ έχει την τεχνογνωσία για να ενισχύσει την ψηφιακοποίηση της χώρας και να προσφέρει το τεχνολογικό υπόβαθρο που θα επιταχύνει τη μελλοντική της ανάπτυξη. Καθώς η ζήτηση για ευρύτερη πρόσβαση σε συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων αυξάνεται, ο ΟΤΕ σκοπεύει να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια τις επενδύσεις του σε δίκτυα οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH). Αυτές οι επενδύσεις θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΤΕ, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Για το 2021, οι προσαρμοσμένες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα υπερβούν ελαφρώς τα €550 εκατ., ενώ η Διοίκηση συνεχίζει να αναμένει προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές €575 εκατ. περίπου. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν σε €480 εκατ. περίπου, αποτελώντας και τη συνολική Αμοιβή προς τους Μετόχους για το 2021.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε έκτακτη αμοιβή προς τους μετόχους €174 εκατ., η οποία αποτελεί διανομή του καθαρού ποσού από την πώληση του ποσοστού που κατείχε ο ΟΤΕ στην Τelekom Romania (Σταθερή).

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση [εδώ]

Διαβάστε ακόμα:

Attica Bank: Κρίσιμες αποφάσεις του ΤΧΣ την ερχόμενη εβδομάδα – Συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο

Η τελευταία «κλειστή στροφή» για τον Πάνο Δάβαρη (pic)

ΕΛΠΕ: Αρχές του έτους αλλάζουν όνομα και μετατρέπονται σε holding