Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Telekom Romania – Έκτακτο μέρισμα €174 εκατ. στους μετόχους του Οργανισμού

  • newsroom


Η διανομή του μερίσματος, υπό την αίρεση εταιρικών εγκρίσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021 - Στα 295,6 εκατ. ανήλθε το τελικό τίμημα από την πώληση της Telekom Romania στην Orange Romania

Oλοκληρώθηκε σήμερα η πώληση στην Orange Romania του ποσοστού 54% που κατείχε ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A., έναντι 295,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα διανείμει στους μετόχους του περίπου €174 εκατ. με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Η διανομή του μερίσματος, υπό την αίρεση εταιρικών εγκρίσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021.

Ο ΟΤΕ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση με τις σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν τη διανομή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Η πώληση της Telekom Romania Fixed είναι μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξής του και την αξία για τους μετόχους. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές για την Telekom Romania Fixed και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ρουμανικής αγοράς, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει στην αγορά της Ρουμανίας μέσω της Telekom Romania Mobile. Στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη θετικών ταμειακών ροών μέσω μιας ανανεωμένης προσέγγισης της αγοράς. Πρόκειται λοιπόν για μια επωφελή συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Telekom Romania για όλα τα επιτεύγματα της εταιρείας μέχρι σήμερα και να ευχηθώ μια εξίσου επιτυχημένη συνέχεια».

Διαβάστε ακόμη

Χρέη πανδημίας: 36-72 δόσεις και σε οφειλές που δεν είχαν μπει σε αναστολή

Γιατί οι εφοπλιστές με δεξαμενόπλοια ποντάρουν στο ακριβό φυσικό αέριο

ΚΕΠΕ: Εκτοξεύει στο 8,8% την πρόβλεψη για ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2021