Η Παπουτσάνης, κορυφαία ελληνική βιομηχανία στην Ελλάδα και ένας εκ των μεγαλύτερων παραγωγών σαπώνων και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη, υποδέχθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Κηφισιά, πέντε τελειόφοιτους από το Τμήμα Ένταξης στην Εργασία (ΤΕΕ) του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», υποστηρίζοντας τη δράση Job Shadow. Η δράση υλοποιείται από το ΤΕΕ, με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι αιτούντες με νοητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, με τους εργοδότες. Μέσω του «Job Shadow» οι ωφελούμενοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν στην αγορά εργασίας.

Κατά την παραμονή τους στα γραφεία της Παπουτσάνης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρία και τα στελέχη της και να μοιραστούν μια σημαντική επαγγελματική εμπειρία.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοποριακού ταχύρρυθμου προγράμματος που δημιούργησε το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» για την κατάρτιση ανθρώπων με νοητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, σε προεπαγγελματικές και επαγγελματικές δεξιότητες, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν τη γνώση και την ειδική υποστήριξη που χρειάζονται με στόχο να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Η Παπουτσάνης, ευαισθητοποιημένη σχετικά με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία την αξία των ίσων ευκαιριών στο χώρο εργασίας και την απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς, ενώ υποστηρίζει σταθερά ενέργειες που έχουν ως στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.

Η Βασιλική Γιαννάκη, HR Manager της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε σχετικά: «Με έντονα θετικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά στην κοινωνική αειφορία, η Παπουτσάνης στέκεται δίπλα σε κάθε ενέργεια που στηρίζει την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων και καλλιεργεί την κοινωνική ευαισθησία. Εμπνευσμένοι από τον υπέροχο χρόνο που περάσαμε με τους πέντε εξαιρετικούς τελειόφοιτους, αναμένουμε με μεγάλη χαρά την επόμενη συνάντησή μας και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μας με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Προτεραιότητά μας αποτελεί μια κοινωνία στην οποία όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς στην απασχόληση».

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΝ: Θετικό σινιάλο στην αραβική Masdar για να χρηματοδοτήσει το πρασίνισμα του Πόρου

«Πράσινο» υπό όρους στο έργο των €6,7 εκατ. για μετατροπή του ιστορικού τόπου των πρώην φυλακών Ωρωπού (pics)

Τα ψηφιακά «ραβασάκια» από την εφορία που θα ενεργοποιούνται αυτόματα σε 10 μέρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ