Μια νέα πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους χρήστες της να κάνουν χρηματιστηριακές συναλλαγές ετοιμάζει η PayPal, μετά την επιτυχία της πλατφόρμας που ανέπτυξε πέρυσι για συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει τον βετεράνο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, Rich Hagen, στη θέση του επικεφαλής του τμήματος «Invest at PayPal» και συνεχίζει τις συζητήσεις με πιθανούς συνεργάτες.

Παρόλα αυτά, δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος αυτά τα σχέδια, ενώ σε πρώτη φάση η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ.

Πάντως, ακόμη και αν η εταιρεία προετοιμαστεί σε κάθε επίπεδο, θα πρέπει για την εισαγωγή της στον συγκεκριμένο κλάδο να περάσει την αξιολόγηση από τη FINRA, την αρμόδια αρχή των ΗΠΑ. Για την αξιολόγηση απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον οκτώ μηνών.

Όπως και να ‘χει, αν η PayPal εισέλθει στον χώρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς οι εταιρείες που προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες γίνονται όλο και περισσότερες.

Σύμφωνα με το CNBC, από τις αρχές του 2021 το ενδιαφέρον για τις επενδύσεις είναι αρκετά αυξημένο, καθώς κατά το α’ εξάμηνο του έτους μπήκαν στην αγορά τουλάχιστον 10 εκατ. νέοι επενδυτές.

Μάλιστα, στοιχεία της JMP Securities αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αγγίζει τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί κατά την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη χρονιά λόγω των lockdown, των κρατικών επιδομάτων που δόθηκαν σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν, αλλά και εξαιτίας άλλων γεγονότων, όπως η κατακόρυφη άνοδος της GameStop τον Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις – εξπρές για την υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων

Τιμ Κουκ: Μπόνους 750 εκατ. δολαρίων για τον επικεφαλής της Apple

Γερμανία – Τουρκία: Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου για τη Ziraat Bank