Επιχειρήσεις

Τιμ Κουκ: Μπόνους 750 εκατ. δολαρίων για τον επικεφαλής της Apple

  • newsroom


Ο Τιμ Κουκ ανέλαβε τη θέση του CEO της Apple στις 24 Αυγούστου 2011 – Τα τελευταία τρία χρόνια η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 1.200%

Περισσότερες από 5 εκατ. μετοχές της Apple έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, καθώς συμπληρώνει αυτό το διάστημα δέκα χρόνια από τη μέρα που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση.

Όπως αναφέρει το BBC, το μπόνους των μετοχών αποτελεί μέρος της συμφωνίας που είχε κάνει αναλαμβάνοντας τη θέση του CEO, όταν διαδέχτηκε τον Στιβ Τζομπς.

Σύμφωνα με το BBC, τα στοιχεία που κατέθεσε η Apple στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δείχνουν ότι ο Τιμ Κουκ πούλησε τις περισσότερες μετοχές έναντι ποσού που ξεπερνά τα 750 εκατ. δολάρια.

Ο Τιμ Κουκ ανέλαβε τη θέση του CEO της Apple στις 24 Αυγούστου 2011. Το μπόνους του θα ήταν ανάλογο με την επίδοση των μετοχών της Apple σε σχέση με εκείνες των άλλων εταιρειών στον δείκτη S&P 500.

Σύμφωνα με την έκθεση της Apple στη SEC, οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια κατά 191,83%, ενώ η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί κατά 1.200%. Η αποτίμηση της εταιρείας στην αγορά αγγίζει τα 2,5 τρισ. δολάρια.

Οι μετοχές είναι το τελευταίο τμήμα από το πακέτο της αμοιβής του Τιμ Κουκ. Τον προηγούμενο χρόνο έλαβε πακέτο που ισχύει έως το 2026, ενώ αυτή τη στιγμή η περιουσία του σύμφωνα με το Bloomberg φτάνει το 1,5 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

«Δειλά» χαμόγελα στην αγορά: Ένας στους τρεις εμπόρους με αύξηση τζίρου στις θερινές εκπτώσεις (πίνακες)

Οι κροίσοι που τινάζουν την ποδοσφαιρική μπάνκα στον αέρα

«Στάμου» vs «Δημητρίου»: Η μάχη του ρυζόγαλου