Επιχειρήσεις

Ποια μεγάλη αλυσίδα αυξάνει τους μισθούς στους εργαζομένους της

  • newsroom


Η φημισμένη αλυσίδα καφέ Starbucks είναι γνωστό ότι προσέχει τους εργαζομένους της καταβάλλοντάς τους πιο γενναιόδωρες παροχές και αμοιβές σε σύγκριση με άλλα καταστήματα και γνωστές αλυσίδες εστιατορίων της Αμερικής - Πόσο θα αυξηθεί ο μισθός των εργαζομένων της επιχείρησης από τις 14 Δεκεμβρίου

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου κάτι αλλάζει για όσους εργάζονται στα καταστήματα Starbucks. 

Συγκεκριμένα, οι μπαρίστα, οι επόπτες βάρδιας καθώς επίσης και όσοι εργάζονται στην εξυπηρέτηση πελατών αναμένεται να δουν αύξηση τουλάχιστον 10% στο μισθό τους, εάν είχαν προσληφθεί πριν από τις 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα το CNBC.

Οι εργαζόμενοι ιδιολειτουργούμενων καταστημάτων θα λάβουν αύξηση τουλάχιστον 11%. Όσον αφορά στους βασικούς μισθούς πρόκειται να αυξηθούν κατά 5% σε μια προσπάθεια η επιχείρηση να προσελκύσει περισσότερους εργαζομένους.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε γνωστή από τον Ρόζαν Ουίλιαμς, πρόεδρο των ιδιολειτουργούμενων καταστημάτων Starbucks σε ΗΠΑ και Καναδά, στις 2 Νοεμβρίου, μια μέρα δηλαδή πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η φημισμένη αλυσίδα καφέ είναι γνωστό ότι προσέχει τους εργαζομένους της καταβάλλοντάς τους πιο γενναιόδωρες παροχές και αμοιβές σε σύγκριση με άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης και γνωστές αλυσίδες εστιατορίων της Αμερικής. Οι αμοιβές της μάλιστα ήδη ξεπερνούν τον κατώτατο μισθό. 

Τον Μάρτιο, η Starbucks ήταν μεταξύ των εταιρειών που προσέφεραν μισθούς – επιδόματα στους εργαζομένους της λόγω της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.  Καθώς όμως τα καταστήματα στη χώρα άρχισαν να λειτουργούν ξανά, η επιχείρηση σταδιακά σταμάτησε την παροχή αυτών των επιδομάτων.

Οι αποφάσεις αυτές για τις αυξήσεις στο μισθό των εργαζομένων έρχονται σε μια περίοδο όπου ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ ενός υψηλότερου κατώτατου μισθού.

Ο ομοσπονδιακός μισθός έφτανε τα 9,25 δολάρια ανά ώρα – απόφαση που ίσχυε για περισσότερο από μια δεκαετία – με την βιομηχανία εστιατορίων να αναμένει αύξηση του μισθού αυτού κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν.

Φαίνεται πως όλο και περισσότερα κράτη και πόλεις της Αμερικής λαμβάνουν νέες αποφάσεις που σχετίζονται με τους μισθούς των εργαζομένων. Πρόσφατα, μάλιστα, η Φλόριντα ψήφισε να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός για τα επόμενα έξι χρόνια έως ότου φτάσει τα 15 δολάρια την ώρα. Είναι η όγδοη πολιτεία που εγκρίνει ο κατώτατος μισθός να υπολογίζεται σε 15 δολάρια την ώρα και το δεύτερο πολυπληθέστερο κράτος που το πράττει.

Διαβάστε ακόμη: 

– Μελέτη της Οξφόρδης επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ανοσολογική απόκριση σε ηλικιωμένους

Επίδομα Χριστουγέννων σε όσους λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

-Στέλιος Πέτσας: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός