ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Προσφέρει τη λύση Axia Custody στην τράπεζα FundBank

Η FundBank είναι κορυφαίος πάροχος θεσμικής τραπεζικής

Τη συνεργασία με την τράπεζα FundBank, η οποία εδρεύει στα νησιά Κέιμαν, ανακοίνωσε η Profile, παρέχοντας τη λύση Axia Custody, η οποία αποσκοπεί στην αυτοματοποίηση των Custody και Portofolio Management εργασιών.

Η FundBank είναι κορυφαίος πάροχος θεσμικής τραπεζικής και παρέχει τραπεζικές λύσεις στον κλάδο του alternative asset management σε παγκόσμια κλίμακα.

Η τράπεζα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αναγνωρίζει ότι «η ειδοποιός διαφορά στην τεχνολογία της νέας λύσης είναι υψίστης σημασίας, ικανή να προσφέρει στους πελάτες της καθολικές δυνατότητες διαχείρισης επενδυτικών προϊόντων σε πολλαπλά Asset classes και νομίσματα, καθώς επίσης πλήθος αναφορών και ολοκληρωμένη διαχείριση Εταιρικών Πράξεων».

Επιπλέον, προσφέρει Online Portal, το οποίο υποστηρίζει Order Transmission δυνατότητες και εξειδικευμένες ροές εργασιών στη διαχείριση διαθεσίμων για τα money market funds.

«Μέσω των omni-channel δυνατοτήτων του Axia Suite, η τράπεζα θα προσφέρει στους πελάτες της άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, παραγωγή αναφορών και αποστολή εντολών μέσω ενός intuitive branded user interface με ευέλικτα widgets, ασφαλή επικοινωνία και άλλα εργαλεία.

»Οι ευέλικτοι μηχανισμοί διεπαφής που διαθέτει με Core Banking συστήματα, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της λύσης Axia Custody, θα προσφέρουν εύκολη και απρόσκοπτη ροή δεδομένων καθώς και βελτιστοποίηση διαδικασιών και επικοινωνίας με το υφιστάμενο Core Banking σύστημα της FundBank.

»Το Axia Custody προσφέρει στην FundBank μοναδικές λειτουργίες, παραμετροποιήσιμες ροές εργασιών, προσαρμόσιμα dashboards και αναφορές, καθώς επίσης εύκολη πρόσβαση των πελατών της online, υποστηριζόμενη από future-proof, cloud-native τεχνολογία και αρθρωτή αρχιτεκτονική, αποκομίζοντας ταυτόχρονα τα οφέλη της μοναδικής ευελιξίας, της πρωτοποριακής τεχνολογίας, της υψηλής απόδοσης και της εύκολης διασύνδεσης με άλλα συστήματα» προστίθεται, επίσης, στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο Adam Rossiter, Chief Operating Officer (COO) στην FundBank, υποστηρίζει πως «εν όψει των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, η λύση της Profile θα μας επιτρέψει να επωφεληθούμε από τον πλήρη έλεγχο των Custody εργασιών μας σε μια ενιαία πλατφόρμα με απρόσκοπτη λειτουργία στα συστήματά μας, ούτως ώστε να προσφέρουμε μια ανταγωνιστική omni-channel εμπειρία στους πελάτες μας. Καθώς η Fundbank προετοιμάζεται για περαιτέρω ανάπτυξη σε κύριες διεθνείς αγορές με περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες, η προσθήκη της λύσης Axia Custody θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητα της να ισχυροποιήσει τη θέση της για να ανταποκρίνεται στις πολύπλοκες και διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου κεφαλαίων».

Ο Άρης Ηλιόπουλος, Regional Managing Director στην Profile, αναφέρει πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την FundBank, προσφέροντας τη λύση Axia Custody, η οποία χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά πρότυπα και εφαρμόζει διεθνείς μέγιστες επιχειρηματικές πρακτικές. Η λύση θα επιτρέψει στην τράπεζα να εκτελεί κερδοφόρα εσωτερικές και πελατοκεντρικές λειτουργίες με ευελιξία καθώς και με μειωμένο λειτουργικό κίνδυνο και κόστος, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα πιο προηγμένο οικοσύστημα εμπειρίας πελάτη».

Διαβάστε ακόμα

Οταν ο Stephanos the Great… γνώρισε τον Μητσοτάκη, το οικογενειακό συμβούλιο Στέγγου, τα ακίνητα της Ομόνοιας και ένας τραπεζίτης για το Αγιο Ορος

Η UBS κατέρριψε το τραπεζικό ρεκόρ – Κέρδη τριμήνου 29 δισ. δολαρίων

Ράλι ανόδου για τη βενζίνη – Αγγίζει τα €2,30 η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""