ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Acumen.plus στην Intesa Sanpaolo Bank

Η Intesa San Paolo Bank Albania (ISBA), μέλος του Ομίλου Intesa Sanpaolo, αποτελεί κορυφαία τράπεζα στη γειτονική χώρα

Σε παραγωγική λειτουργία έθεσε η Profile την πλατφόρμα treasury Acumen.plus -δηλαδή την STP cloud πλατφόρμα που παρέχει προηγμένο UX και αυτοματισμούς στον σύγχρονο Treasurer- στην Intesa Sanpaolo Bank στην Αλβανία.

Η Intesa San Paolo Bank Albania (ISBA), μέλος του Ομίλου Intesa Sanpaolo, αποτελεί κορυφαία τράπεζα στη γειτονική χώρα, προσφέροντας ποιοτική τραπεζική, χρηματοοικονομικές λύσεις, πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες σε εταιρικούς, θεσμικούς, και ιδιώτες πελάτες υψηλού εισοδήματος, καθώς και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεμονωμένους πελάτες. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο 35 καταστημάτων σε διαφορετικές πόλεις της χώρας.

Η πλατφόρμα Acumen.plus εξυπηρετεί όλες τις λειτουργίες που αφορούν το Treasury, από το forex (για διατραπεζικές λειτουργίες και συναλλαγές πελατών) έως την αγορά διαχείρισης διαθεσίμων και συναλλαγές προϊόντων (για το ίδιο χαρτοφυλάκιο αλλά και για τα χαρτοφυλάκια πελατών), συμφωνίες ανταλλαγής επιτοκίων και νομισμάτων, καθώς και δάνεια και καταθέσεις πελατών.

Μεταξύ των σημαντικών χαρακτηριστικών της πλατφόρμας συγκαταλέγεται το Treasury reporting, το οποίο προσφέρει γραφήματα και πίνακες, κατόπιν ζήτησης, παρέχοντας στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο μια ολιστική εικόνα της δραστηριότητας, της κερδοφορίας, των θέσεων, της ρευστότητας και των κινδύνων με έμφαση σε συγκεκριμένες εργασίες όπου απαιτείται.

Επιπλέον, οι Treasurers επωφελούνται από την ευελιξία που παρέχει η πλατφόρμα να διαμορφώνουν εύκολα το περιβάλλον, έχοντας τη δυνατότητα να εργάζονται σε οθόνες με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι και χρησιμοποιούνται σε άλλες εφαρμογές ή σε παλιού τύπου συστήματα, εστιάζοντας στις σχετικές πληροφορίες που χρειάζονται. Η άμεση πρόσβαση της πλατφόρμας σε πληροφορίες θα συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη και ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Η πλατφόρμα και οι υπηρεσίες της Profile, ενσωματώνουν μεθοδολογίες DevOps και Agile που καλύπτουν τις τεχνικές και λειτουργικές απαιτήσεις της τράπεζας, στον τομέα της κανονιστικής συμμόρφωσης και της διασύνδεσης με τα λοιπά της συστήματα πληροφορικής.

Η Suela Aliaj, Head of Treasury and Customer Execution στην Intesa Sanpaolo Bank Albania, αναφέρει τα εξής: «Η έμπειρη ομάδα της Profile, εστιάζει στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης και υπηρεσιών στην τράπεζά μας σε σύντομο χρόνο. Η πλατφόρμα διαχείρισης Treasury Acumen.plus μας επιτρέπει να παράγουμε βιώσιμα αποτελέσματα, διευκολύνοντας την άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες, υποστηρίζοντας παράλληλα τις κανονιστικές απαιτήσεις, νέα μοντέλα λειτουργίας και εξελισσόμενα πρότυπα».

Η Pascale Hertzog, Treasury Management Director στην Profile, προσθέτει τα παρακάτω: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Intesa Sanpaolo Bank Albania, με την οποία έχουμε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης που παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Η τράπεζα ενθαρρύνει ένα στυλ ανάπτυξης που επικεντρώνεται στην επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων μέσω της χρήσης προτύπων τελευταίας τεχνολογίας για τη δημιουργία καλύτερης εμπειρίας πελατών και βέλτιστης ικανοποίησης των μετόχων».

Διαβάστε ακόμα

Ο Κικίλιας και το Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό του Bob (του μάστορα), το παρεάκι της κονόμας και ο Ιρλανδός γαιοκτήμων του Πόρτο Χέλι

Δύο σενάρια για επιβολή ειδικού περιβαλλοντικού τέλους 

Τράπεζες: Έξι ερωτήσεις – απαντήσεις για τα… μίνι μορατόρια της κακοκαιρίας Daniel

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""