Μια σειρά κακών λογιστικών ελέγχων σε δύο κατασκευαστικές εταιρείες της Βρετανίας, οδήγησαν την PricewaterhouseCoopers στο να της επιβληθεί πρόστιμο «μαμούθ» σχεδόν 5 εκατ. λιρών καθώς οι αρχές της χώρας τα έχουν βάλει «για τα καλά» με τις ελεγκτικές αποτυχίες των Big Four, δηλαδή των PwC, Deloitte, EY και KPMG.

Η PwC θα πληρώσει 3 εκατ. λίρες για τους ελέγχους που διεξήγαγε για την Galliford Try και 1,96 εκατ. λίρες για τον έλεγχο της Kier Group, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικών Αναφορών (FRC) ενώ διατάχθηκε επίσης να υποβάλει έκθεση για τους πρόσφατους λογιστικούς ελέγχους που περιλάμβαναν μακροπρόθεσμες συμβάσεις, ανακοίνωσε η FRC.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εφαρμόζει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στους ελέγχους με στόχο να χαλιναγωγήσει την κυριαρχία των μεγαλύτερων λογιστικών εταιρειών και να «καθαρίσει» τον κλάδο μετά από μια σειρά διάσημων σκανδάλων.

Οι παραβάσεις της PwC «αφορούν σε αποτυχία σωστού ελέγχου εσόδων που αναγνωρίζονται βάσει συγκεκριμένων πολύπλοκων μακροπρόθεσμων συμβάσεων», δήλωσε η Κλόντια Μόρτιμορ, αναπληρώτρια εκτελεστική σύμβουλος του FRC.

«Λυπόμαστε που πλευρές της δουλειάς μας δεν έφτασαν τα απαιτούμενα standards», ανακοίνωσε η PwC.

Η ελεγκτική εταιρεία τόνισε ότι έχει «επενδύσει σοβαρά» σε ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της ποιότητας του ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μακροπρόθεσμα συμβόλαια και «έχουμε δει τον θετικό αντίκτυπο των ενεργειών που πράξαμε».

Διαβάστε ακόμα:

Οι τρεις «όψεις» των επιδομάτων ακρίβειας για καύσιμα και ενέργεια

Ενέργεια: Έρχεται δέσμη μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης για να μειωθεί η ακρίβεια στο ρεύμα

Αναδρομικά: Στην ουρά έως και 6 χρόνια περίπου 130.000 δικαιούχοι