Το ποσό των 748 εκατ. δολαρίων στοχεύει να συγκεντρώσει η Reddit στο πλαίσιο της επερχόμενης δημόσιας εγγραφής της, στην οποία η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει μια αποτίμηση της τάξης των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 22 εκατομμύρια μετοχές μεταξύ 31 και 34 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με εταιρική κατάθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 11/3.

Η Reddit έχει επίσης διαθέσει περίπου 1,76 εκατομμύρια μετοχές για ορισμένους χρήστες και συντονιστές, γνωστούς ως Redditors, οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και έχουν δημιουργήσει τους λογαριασμούς χρηστών τους πριν από την 1η Ιανουαρίου. Αυτοί οι Redditors θα μπορούν να αγοράσουν αυτές τις μετοχές και στη συνέχεια να τις πουλήσουν όταν η Reddit βγει στο χρηματιστήριο, καθώς δεν θα υπόκεινται σε περίοδο κλειδώματος, η οποία συνήθως εμποδίζει τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές για έξι μήνες μετά τη δημόσια εγγραφή, όπως γράφει το CNBC.

Η εταιρεία προειδοποίησε στην κατάθεσή της S-1 ότι οι Redditors που συμμετέχουν στην ΑΜΚ της «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένη μεταβλητότητα της αγοραίας τιμής» των κοινών μετοχών κατηγορίας Α της εταιρείας. Άλλες εταιρείες που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο και επέτρεψαν σε ορισμένα μέλη της κοινότητας και άλλους να συμμετάσχουν στις δημόσιες εγγραφές τους μέσω παρόμοιων προγραμμάτων κατευθυνόμενων μετοχών, περιλαμβάνουν τις Doximity, Rivian και Airbnb.

Η Reddit κατέθεσε το ενημερωτικό δελτίο για την IPO της τον Φεβρουάριο και δήλωσε ότι σχεδίαζε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και να διαπραγματεύεται με το σύμβολο “RDDT”.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την επερχόμενη IPO της Reddit, η οποία θα είναι η πρώτη μεγάλη εισαγωγή μετοχών τεχνολογίας φέτος και η πρώτη IPO μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημόσια εγγραφή του Pinterest το 2019.

Το 2021, η Reddit κατέθεσε εμπιστευτικό σχέδιο του ενημερωτικού δελτίου της δημόσιας προσφοράς της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, το Reddit συγκέντρωσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης και είχε ιδιωτική αποτίμηση στην αγορά 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης συμφωνιών PitchBook.

Οι ετήσιες πωλήσεις της Reddit το 2023 ήταν 804 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 20% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος από 666,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κατάθεση S-1 της εταιρείας. Επίσης, κατέγραψε καθαρή ζημία 90,8 εκατ. δολαρίων για το 2023, η οποία ήταν χαμηλότερη από την καθαρή ζημία 158,6 εκατ. δολαρίων που κατέγραψε το 2022.

Μερικοί από τους αξιοσημείωτους μετόχους της εταιρείας είναι η Tencent, η μητρική εταιρεία της Condé Nast Advance Magazine Publishers και ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Reddit από το 2015 έως το 2022.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Στόχος να γίνουμε η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα (pics)

Εξοικονομώ – Επιχειρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για ξενοδοχεία και καταλύματα

Νέα «χτυπήματα» κατά της τηλεοπτικής «πειρατείας» – Μία σύλληψη και κατασχέσεις παράνομου υλικού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ