Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Rolls-Royce, η οποία κατάφερε να παραδώσει 6.021 οχήματα μέσα στο 2022. Η εν λόγω επίδοση, μάλιστα, η οποία είναι αυξημένη κατά 8% σε σχέση με το 2021, αποδείχθηκε η καλύτερη στην μακρά ιστορία της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (119 έτη). 

Περίπου το 1/3 των πωλήσεων αφορούσε την περιοχή της Αμερικής, ενώ το ¼ προήλθε από την Κίνα και το 1/5 από την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, η μέση τιμή πώλησης ενός οχήματος Rolls-Royce ξεπέρασε τα 500.000 ευρώ, καταρρίπτοντας ακόμη ένα ρεκόρ. 

Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν, μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός έτους, το οποίο στιγματίστηκε από τον αποκλεισμό της ρωσικής αγοράς (πουλάει 250-300 οχήματα ετησίως) και τον πόλεμο στην Ουκρανία -παράγοντες που οπωσδήποτε επηρέασαν τις πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «κλειδί» για την επιτυχία της αυτοκινητοβιομηχανίας -ανήκει στον Όμιλο της BMW, παρότι η παραγωγή παραμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο- συνιστά η επιλογή της εξατομίκευσης, καθώς κάθε πελάτης είχε τη δυνατότητα να προσαρμόσει στα «θέλω» του κάθε κομμάτι του οχήματος.  

Εξίσου ευοίωνες με το 2022 είναι οι προοπτικές και για το 2023, καθώς παρά τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οι παραγγελίες εξακολουθούν να βαίνουν αυξανόμενες.  

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Rolls-Royce θα δημοσιεύσει και τα οικονομικά μεγέθη του προηγούμενου έτους, τα οποία βέβαια θα χαρακτηρίζονται -πέραν όλων των παραπάνω- κι από το αυξημένο κόστος παραγωγής.  

Διαβάστε επίσης

Ο χρησμός Μ.Μ για τα Γλυπτά, ο «από μέσα» εκπρόσωπος, ο ΟΤΕ στο real estate, ο Ευτύχης και τα οικόπεδα στη Βοιωτία

Πόσο πωλείται σήμερα μία χρυσή λίρα: Οι τιμές στην «αυγή» του 2023 και το «καπέλο» της ΤτΕ στους αγοραστές

Οι επτά ποδοσφαιριστές που ήταν πάμπλουτοι πριν μπουν στα γήπεδα (pics)