Σε περίπου 700 απολύσεις προχωρά η Salesforce σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σε άλλον έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που πλήττει τον κλάδο της τεχνολογίας. Όπως ανέφερε πηγή της Wall Street Journal, οι απολύσεις αντιστοιχούν περίπου στο 1% του προσωπικού της εταιρείας, η οποία απασχολεί περίπου 70.000 εργαζομένους.

Πριν από έναν χρόνο, η εταιρεία, που αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων με βάση το cloud, έκανε περίπου 8.000 απολύσεις μειώνοντας το προσωπικό της κατά 10%, έπειτα από πιέσεις των επενδυτών της για μείωση του κόστους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Salesforce θέλει να καλύψει 1.000 θέσεις, κίνηση που ίσως δείχνει ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή στον αριθμό του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Πριν από τη Salesforce ανακοίνωσαν απολύσεις αρκετές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η οποία κόβει 1.900 θέσεις εργασίας από την Activision Blizzard και το Xbox, αλλά και η eBay, που προβαίνει σε μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 9%, δηλαδή σε περίπου 1.000 απολύσεις.

Ακόμη, για αναγκαίες απολύσεις μέσα στο 2024 έκανε λόγο ο CEO της Google, ενώ εκατοντάδες θέσεις εργασίας καταργεί η Amazon στις υπηρεσίες Prime Video και MGM Studios, μετά τις περικοπές που ξεκίνησαν το 2023 και τις τουλάχιστον 27.000 απολύσεις που έκανε τον προηγούμενο χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Globus Maritime: Παρέλαβε το νεότευκτο φορτηγό πλοίο Ultramax “Glbs Hero”

Φυσικό αέριο: Ελεγχοι από την Κομισιόν για τα τέλη στις εξαγωγές που επέβαλε η Γερμανία

United: Στο νέο πλάνο δεν υπολογίζονται τα 737 MAX 10 της Boeing

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ