Επιχειρήσεις

Samsung: Περιμένει πτώση 56% στα κέρδη γ’ τριμήνου

  • newsroom


Αν το guidance επιβεβαιωθεί όταν ανακοινωθούν τα πλήρη αποτελέσματα, θα είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που τα λειτουργικά κέρδη μειώνονται κατά το ήμισυ τουλάχιστον, σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Πάνω από 50% πτώση στα λειτουργικά κέρδη γ’ τριμήνου αναμένει η Samsung Electronics σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Συγκεκριμένα, αναμένεται ότι θα ανέλθουν σε 7,7 τρισ. κορεατικά γουόν ($6,43 δισ.), μειωμένα κατά 56,17% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όταν η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο ανακοίνωνε κέρδη 17,57 τρισ. γουόν.

Ωστόσο, ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί η παραπάνω πρόβλεψη, τα κέρδη θα είναι ελαφρώς υψηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών της Refinitiv Smartestimate για κέρδη 7,1 τρισ. γουόν.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις της για το τρίμηνο ήταν στα 62 τρισ. γουόν – μειωμένες κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι.

Αν το guidance επιβεβαιωθεί όταν ανακοινωθούν τα πλήρη αποτελέσματα αργότερα μέσα στον μήνα, θα είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που τα λειτουργικά κέρδη μειώνονται κατά το ήμισυ τουλάχιστον, σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, τα κέρδη είχαν μειωθεί κατά 55,61%.

Απόρρητο Απόρρητο