Επιχειρήσεις

Sanofi: Επενδύει €400 εκατ. στην ανάπτυξη εμβολίων mRNA νέας γενιάς

  • newsroom


Ο γαλλικός κολοσσός θα δημιουργήσει το «Κέντρο Αριστείας mRNA», το οποίο θα απασχολεί περίπου 400 εργαζόμενους και που θα εστιάζει από τη βασική έρευνα έως την παρασκευή

Η Sanofi ετοιμάζεται να επενδύσει περί τα 400 εκατ. ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη για εμβόλια επόμενης γενιάς, χρησιμοποιώντας τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή εμβολίων των Pfizer/BionTech και Moderna, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών, πέραν της covid-19.

Η γαλλική εταιρεία φαρμάκων, που επιδιώκει τώρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην κούρσα της παραγωγής εμβολίων, πρόσθεσε θα δημιουργήσει το “Κέντρο Αριστείας mRNA”, το οποίο θα απασχολεί περίπου 400 εργαζόμενους και που θα εστιάζει από τη βασική έρευνα έως την παρασκευή.

«Στη διάρκεια της πανδημίας, οι τεχνολογίες mRNA απέδειξαν τη δυναμική τους να παράγουν εμβόλια ταχύτερα από ποτέ», ανέφερε ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στο Sanofi Pasteur.

«Ωστόσο, σημαντικοί τομείς καινοτομίας, όπως οι βελτιώσεις στη θερμο-σταθερότητα και στην ανοχή, θα είναι κρίσιμης σημασίας για να ξεκλειδώσουν τις εφαρμογές του mRNA σε εμβολιασμό ρουτίνας, έναντι ενός ευρύτερου συνόλου μολυσματικών ασθενειών για σε όλες τις ηλικίες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι τα δύο υποψήφια εμβόλια της Sanofi για τον κορονοϊό -ένα εκ των οποίων χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA-, βρίσκονται ακόμη υπό κλινική δοκιμή.

Διαβάστε ακόμη:

Σκυλακάκης: Φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερους φόρους (Vid)

Ρόμπυ Μπουρλάς: Η νέα στρατηγική της Public Media Markt και οι επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ

Bloomberg για Intralot: Συμφωνία-ανάσα με τους ομολογιούχους για αναδιάρθρωση χρέους