Η εξαγορά της Singular Logic αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια επιχειρηματικά σίριαλ των τελευταίων ετών για την ελληνική αγορά και ταυτόχρονα ένα από σημαντικότερα για τον κλάδο της πληροφορικής.

Η ολοκλήρωση του deal των 18,05 εκατ. ευρώ στις 11 Ιανουαρίου και η μεταβίβαση της από τη MIG στις Space Hellas και Epsilon Net, όσο και αυτή των διαδικασιών για τη μερική διάσπασή της σε δύο εταιρείες στις 15 Ιουλίου, όπως είχε γράψει το newmoney για το σχετικό χρονοδιάγραμμα, ήταν οι δύο ημερομηνίες – σταθμοί για τη μετάβαση της ιστορικής Singular Logic σε μια νέα εποχή.

Η επόμενη μέρα τρέχει πλέον με σαφείς στόχους για τις Space Hellas και Epsilon Net.

Έστω και «σπασμένη» στα δύο, το… DNA της Singular Logic εξακολουθεί να υπάρχει στις νέες εταιρείες και πάνω σε αυτό οι δύο μέτοχοι «χτίζουν» το μέλλον, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τα πλεονεκτήματα που κατέχουν.

Άμεσα και με βάση την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού:

Στη μεν Epsilon Singular Logic (60% Epsilon Net, 39,972% Space Hellas, 0,028% Global Equity Investments S.A. 0,028%) πέρασαν τα δύο προϊόντα ιδιοπαραγόμενου λογισμικού (Pylon από την Epsilon Net, Galaxy από τη Singular Logic) που θα τα προσφέρει στη μεσαία και μικρή αγορά.

Η εταιρεία που ίδρυσαν από κοινού Epsilon Net και Space Hellas θα λειτουργεί ως εμπορικός βραχίονας του νέου επιχειρηματικού σχήματος στον κλάδο ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων, καθώς και τη διαχείριση και ενίσχυση του δικτύου αντιπροσώπων – μεταπωλητών…

Συνυπολογίζεται δε η συμπληρωματικότητα του συνολικού οικοδομήματος μέσω της υφιστάμενης πιστοποίησης της Epsilon Net από την ΑΑΔΕ ως πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης.


Ο πρόεδρος και CEO της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος

Η δε Singular Logic, το ιστορικό ΑΦΜ (60% Space Hellas, 39,934% Epsilon Net, 0,066% Global Equity Investments S.A.), θα προσπαθήσει να αναβιώσει -και να αναπτύξει- όλο το Integration, το οποίο είχε μείνει πίσω τα προηγούμενα χρόνια, με εστίαση στα έργα για μεγάλους πελάτες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, παραδείγματος χάριν με χρήση ειδικού ιδιοπαραγόμενου λογισμικού για telcos, banking, ή προσφέροντας ολοκληρωμένες εξειδικευμένες λύσεις σε κάθετους τομείς της ευρύτερης αγοράς, όπως retail και fuel.

Ακόμα, θα επιδιώξει την επέκταση της δραστηριότητάς της με λύσεις που υλοποιούνται με διεθνή πληροφοριακά συστήματα, όπως το SAP.

Εν κατακλείδι, ενεργοποιείται πλήρως ένα deal, το οποίο αλλάζει τις ισορροπίες του κλάδου και δημιουργεί νέες προοπτικές. H ολοκλήρωση της στρατηγικής αποδεικνύει έμπρακτα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, την ισχυρή συνεργασία των δύο ομίλων και γίνεται το ορόσημο στην πορεία για τη δημιουργία ενός πολύ μεγαλύτερου επιχειρηματικού σχήματος στον χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα.

Τα πλεονεκτήματα

Η Singular Logic ήταν για καιρό ένα από τα προς πώληση «ασημικά» της MIG. Ως εταιρεία έγραψε τη δική της μακρά ιστορία. Σταθερός συνεργάτης, μεταξύ άλλων, του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μηχανογραφική επεξεργασία των αποτελεσμάτων όλων ανεξαιρέτως των εκλογικών αναμετρήσεων από το 1981 και μετά (Εθνικές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές), δόθηκε κάποια στιγμή η αίσθηση ότι απαξιώθηκε.

Σε αντίθεση όμως με την εντύπωση πολλών, οι διοικήσεις των ομίλων που ενεπλάκησαν στην εξαγορά του Ιανουαρίου διαπίστωσαν μια διαφορετική κατάσταση.

Στην πρώτη της αποτίμηση η Epsilon Net ανέφερε ότι πέρα από την απόκτηση ενός μεγάλου πελατολογίου (περίπου 40.000 επιχειρήσεων) βρήκε στη σημερινή Singular Logic τεχνογνωσία και εξαιρετικό έμψυχο υλικό, ανθρώπους δηλαδή με πολύ υψηλό επίπεδο κατάρτισης. Και μια εμπειρία, η οποία μπορούσε να μετουσιωθεί σε εταιρικές δομές και προϊόντα.

Ο πρόεδρος και CEO της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος, δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει τη διαφωνία του ως προς τα σχόλια που είχαν διατυπωθεί από ορισμένες πλευρές περί… σκελετών και αποκάλεσε ευχάριστη έκπληξη τη διαδικασία ενσωμάτωσης της Singular Logic.

Αυτά που έλειπαν τα τελευταία χρόνια από την εξαγορασθείσα εταιρεία, όπως μας έχει πει, ήταν η επιχειρηματική στρατηγική και το όραμα στην κατεύθυνση και τον τρόπο ανάπτυξής της.

Κατά τον εκτελεστικό πρόεδρο της Space Hellas, Σπύρο Δ. Μανωλόπουλο, η εξαγορά της Singular Logic σηματοδότησε τη στρατηγική τοποθέτηση του ομίλου στον τομέα του Enterprise Software, του IoT και των μεγάλων έργων λογισμικού, σημειώνοντας ότι κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών επιχειρηματικού λογισμικού, στη μελέτη – σχεδίαση – υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στην παροχή υπηρεσιών outsourcing, στη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων καταξιωμένων διεθνών οίκων πληροφορικής, όπως στην παροχή Customized λύσεων λογισμικού.


Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Space Hellas, Σπύρος Δ. Μανωλόπουλος

Ατού της παραμένουν οι επιδόσεις της στη διεξαγωγή των εκλογών, ως η εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα.

Οι διαγωνισμοί

Οι δύο εισηγμένες της πληροφορικής έχουν στρέψει, παράλληλα, το βλέμμα τους στους διαγωνισμούς των +6 δισ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου, όπως και σε αντίστοιχα έργα του ιδιωτικού τομέα.

Η Space Hellas, υπενθυμίζεται, ανήκει σε ένα από τα τρία κοινοπρακτικά σχήματα που έχουν κερδίσει μια θέση στον τελικό του μεγάλου διαγωνισμού των 515 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες με συμπόρευση με τη βελγική Zetes και περιμένει, όπως και οι άλλοι συμμετέχοντες, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που θα κρίνει και τον ανάδοχο…

Όπως έχει δηλώσει στο newmoney o κ. Μίχος: «…Το εγχείρημα με τη Singular Logic και η επιτυχία του μας έφερε πιο κοντά με μια άλλη σημαντική εταιρεία, που κι αυτή δραστηριοποιείται σε αυτό το κομμάτι και φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Άρα, μελετούμε διάφορες εκδοχές για τις συμμετοχές μας σε διαγωνισμούς: Τόσο σε συνεργασία με τη Space Hellas και μέσα από τη Singular Logic -όπου είμαστε μαζί- ή με κοινές δράσεις, σε τομείς που ταιριάζουν στην τεχνογνωσία και στο expertise που διαθέτει το καθένα σχήμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μανωλόπουλου, για «τη δημιουργία ενός ευρύτερου πεδίου συνεργασίας μεταξύ Space Hellas και Singular Logic για τη διεκδίκηση από κοινού των μεγάλων έργων πληροφορικής, που αναμένεται να προκηρυχθούν».

Διαβάστε ακόμη:

Λεωνίδας Μπόμπολας: Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια αλλά και με πίκρα – Η επιστολή προς τους εργαζόμενους

Τόκιο 2021: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω αύξησης στα κρούσματα