Επιχειρήσεις

«Στροφή» των servicers στη διαχείριση ακινήτων – Η πλατφόρμα της doValue

  • Αγγελική Βελεσιώτη


«Στροφή» στο real estate επιχειρούν οι servicers, θέτοντας στην… καρδιά των δραστηριοτήτων τους τη διαχείριση των ακινήτων που είτε κατέχουν είτε αποκτούν μέσω των τιτλοποιήσεων

«Στροφή» στο real estate επιχειρούν οι servicers, θέτοντας στην… καρδιά των δραστηριοτήτων τους τη διαχείριση των ακινήτων που είτε κατέχουν είτε αποκτούν μέσω των τιτλοποιήσεων.

Προς επίρρωση, η doValueGreece εισάγει στην ελληνική αγορά την πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων Altamira Properties, ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την προβολή και προώθηση ακινήτων με όλα τους τα χαρακτηριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές και ιδιώτες να αναζητήσουν προσωποποιημένες λύσεις και ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους, με κύριο στόχο τη δημιουργία αξίας για κάθε ενδιαφερόμενο.

«Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο διαρκώς θα ανανεώνεται, θα διευρύνεται και θα εμπλουτίζεται, παρέχει ένα μεγάλο εύρος επενδυτικών επιλογών σε όλη την Ελλάδα: Εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, χώρους γραφείων, καταστήματα, τουριστικά συγκροτήματα, βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα, οικόπεδα με δυναμική για αξιοποίηση», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία, ο διευθύνων σύμβουλος της doValueGreece, κ. Τάσος Πανούσης, δήλωσε ότι «η διαχείριση ακινήτων αποτελεί αντικειμενικά μία σημαντική δραστηριότητα, ταχέως αναπτυσσόμενη, που αναμένεται να κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια.

Η doValue Greece, αξιοποιώντας τη συμμετοχή της στον Όμιλο της doValue, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της ισπανικής Altamira στον χώρο των ακινήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταφέρει στην ελληνική αγορά ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης, επενδύοντας στην αξιοποίηση ακινήτων με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς.

Αυτό σημαίνει νομοτελειακά σημαντική αύξηση των άμεσων επενδύσεων σε ακίνητα, ώθηση της κτηματαγοράς, ενίσχυση της απασχόλησης και κατ’ επέκταση στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν στη διαχείριση κάθε ακινήτου, ξεχωριστά, για όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, από την αρχική ένταξή του στο υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο μέχρι την πλήρη αξιοποίηση και, εν τέλει, την πώλησή του.

Για τον σκοπό αυτό, παρέχεται ένα πλήρες δίκτυο υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων (asset management), μέσω εξειδικευμένων ομάδων που θα αναλάβουν:

  • Διαχείριση Χαρτοφυλακίου (PortfolioManagement).
  • ΤεχνικήΔιαχείριση (Property & facility management).
  • Τεχνικούς και νομικούς ελέγχους και νομιμοποιήσεις (Technical&legalauditsandlegalizations).
  • Προβολήκαιπροώθησημέσωεγχώριωνκαιδιεθνώνδικτύωνπώλησης (Commercializationthroughlocalandinternationalsalenetworks).
  • Διαχείρισηενοικίων (rentalmanagement).
  • Υπηρεσίες ανάπτυξης (developmentmanagement).

Εξειδικευμένα έμπειρα στελέχη, επαγγελματίες του χώρου real estate με τη συνεργασία εταιρειών παροχής υπηρεσιών όπως εκτιμητές, δικηγόροι, μηχανικoί, εργολάβοι με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμες στρατηγικές με στόχο την ενίσχυση της δυναμικής του κάθε περιουσιακού στοιχείου και την επίτευξη του επενδυτικού στόχου του κάθε ενδιαφερόμενου μέρους.

Τα υπό διαχείριση ακίνητα, φιλοξενούνται στην πλατφόρμα με περιγραφή των χαρακτηριστικών τους, όπως, επιφάνεια, χώροι, φωτογραφικό υλικό, ακριβής τοποθεσία και προτεινόμενη τιμή πώλησης, καθώς και δυνατότητα υπολογισμού ενδεικτικών σεναρίων χρηματοδότησης.

Οι υπόλοιποι «παίκτες»

Αντίστοιχη… στροφή πραγματοποιούν και οι υπόλοιποι «παίκτες».

«Για όσα ακίνητα έχουμε ήδη στην κατοχή μας, στήνουμε γερές υποδομές. Το real estate και η διαχείριση για την Intrum στην Ελλάδα θα μπει στην ‘καρδιά’ των δραστηριοτήτων μας», ανέφερε στο πλαίσιο του 21ου συνεδρίου της Prodexpo ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, με τον επικεφαλής της Cepal, κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο να προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή αλλάζουμε όλη μας τη δομή, για να φύγουμε από μία γενιά servicers που εστιάζει σε ρυθμίσεις και να περάσουμε στη διαχείριση και των ακινήτων».

Διαβάστε ακόμη: 

Mητσοτάκης: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το τι δεν θα λειτουργήσει έως τις αρχές Ιανουαρίου

Μαραγκάκης (ΣΑΤΑ): «Σε τραγική κατάσταση ο κλάδος των ταξί – Είμαστε στα όριά μας»

Τέλη κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η παράταση – Προς κατάργηση η εφάπαξ εξόφληση