Επιχειρήσεις

Τέρνα Ενεργειακή: Αύξηση της τιμής – στόχου από Wood και Euroxx

  • newsroom


 Πιο ειδικά, η Wood "βλέπει" τιμή - στόχος 18 € (+52% αύξηση σε σχέση με τη τρέχουσα τιμή της μετοχής) για τον μεγαλύτερο παραγωγό ΑΠΕ στη χώρα

Σε αύξηση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής προχώρησαν, σε πρόσφατες εκθέσεις τους, η  Wood & Company και η Euroxx Securities, με τη δεύτερη να χαρακτηρίζει την εταιρεία την καλύτερη εκπρόσωπο στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ.

“Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της”, σημειώνει.

“Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ/μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας”, προσθέτει η Wood, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με την εκτίμησή της, “η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία”.

Υπολογίζει επιπλέον 1,57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

Η Euroxx Securities, από την πλευρά της, αυξάνει την τιμή – στόχο στα 16,50 € (προηγούμενη τιμή 15,80€, +40% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής).

Όπως τονίζει η Euroxx, η Τέρνα Ενεργειακή “είναι στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της ΕΕ”.

Σημειώνει δε ότι η εταιρεία κινείται με δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, προβλέποντας 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024.

“Προβλέπουμε γενναία χρηματική διανομή προς τους Μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της”, συμπληρώνει.

“Ο στόχος εγκατεστημένης ισχύος είναι τα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025”, καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη:

Ώρα αποφάσεων για τα «κορωνοχρέη» σε αναστολή: Η αγορά ανοίγει, τα μέτρα προστασίας αποσύρονται

Νέο κύμα επενδύσεων από τις φαρμακοβιομηχανίες φέρνει η επέκταση του «επενδυτικού claw-back»

Επίδομα €534: Πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου – Έως Τετάρτη οι δηλώσεις για Μάιο