Η Tesla συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις στην Ευρώπη και τον Απρίλιο, ιδιαίτερα στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέμενε βελτίωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών η Tesla πούλησε μόλις 13.951 οχήματα τον Απρίλιο, λιγότερα κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τον Ιανουάριο του 2023.

Το πιο ανησυχητικό για την εταιρεία είναι ότι αποτέλεσε εξαίρεση καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία αυξήθηκαν συνολικά κατά 14% τον ίδιο μήνα.

Η εταιρεία αποτέλεσε εξαίρεση σε έναν κατά τα άλλα ενθαρρυντικό μήνα για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες, τα οποία αυξήθηκαν κατά 14% σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Μείωση των εξαγωγών

Επιπλέον, η Tesla ανακοίνωσε μείωση των εξαγωγών από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη τον Απρίλιο, σε αντίθεση με την ισχυρή ανάπτυξη της ευρύτερης βιομηχανίας plug-in αυτοκινήτων της Κίνας.

Ο Μασκ δήλωσε στους επενδυτές στις 23 Απριλίου ότι η εταιρεία αναμένει να ανακάμψει από διάφορα ζητήματα που επηρέασαν την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών στις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα και του εμπρησμού γραμμών ηλεκτροδότησης κοντά στο γερμανικό εργοστάσιο οχημάτων της.

«Πιστεύουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πολύ καλύτερο», δήλωσε ο Μασκ κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Tesla.

Τέλος οι επιδοτήσεις στη Γερμανία

Η Γερμανία και η Σουηδία έχουν σταματήσει ή μειώσει τις επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει βάλει φρένο στην αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen και Mercedes-Benz Group, έχουν εν τω μεταξύ επανεξετάσει τα σχέδια τους, με τη VW να ετοιμάζει περισσότερα plug-in υβριδικά και τη Mercedes να διατηρεί τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης στην παραγωγή μέχρι και τη δεκαετία του 2030.

Ενώ οι περισσότερες μάρκες είχαν δυσκολίες με την απόσυρση των κινήτρων στη Γερμανία – τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης – η Tesla είχε χαμηλότερες επιδόσεις από τις άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες τον περασμένο μήνα. Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες, ενώ οι πωλήσεις της Tesla έκαναν βουτιά 32%.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις της Tesla μειώθηκαν κατά 25% τον Απρίλιο και έχουν υποχωρήσει κατά 14% τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

Διαβάστε ακόμη 

ΑΑΔΕ: Επεκτείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ – Ποιους αφορά

ProCredit Bank: Δάνεια €500 εκατ. σε ΜμΕ το 2023

UBS: Οι αλλαγές στις επενδύσεις των family offices

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ