Το έβδομο διαδοχικό τρίμηνο κερδών κατέγραψε η Τesla με την εταιρεία να ανακοινώνει ρεκόρ κερδών και αύξηση πωλήσεων κατά 74% που όμως υπολείπονται ελαφρώς των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Συγκεκριμένα η  Tesla ανακοίνωσε κέρδη 438 εκατ. δολαρίων, ή 39 σεντς ανά μετοχή, στο τρίμηνο, έναντι 16 εκατ. δολαρίων, ή 2 σεντ ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 93 cents ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 74% στα 10,39 δισ. δολάρια, έναντι 5,99 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο χρόνο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών του Factset ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφώνονταν στα 10,48 δισ. δολάρια.

Η Tesla στηρίχθηκε στην «σημαντική αύξηση» των πωλήσεων οχημάτων, ανέφερε σε επιστολή της προς τους μετόχους. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ενώ οι τιμές των οχημάτων της μειώθηκαν κατά 13% στο χρόνο, αυξήθηκαν τα περιθώρια κέρδους και μειώθηκε ταχύτερα το κόστος.

Η μετοχή της Tesla ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με άνοδο κατά 1,2% στα 738,2 δολάρια, ενώ στη προσυνεδρίαση της Τρίτης σημειώνει πτώση κατά 2,2% στα 721,65 δολάρια.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch επικαλούμενο τις ανακοινώσεις της Tesla oι πωλήσεις του ανανεωμένου sedan Model S θα ξεκινήσουν «πολύ σύντομα», με την εταιρεία να προσθέτει ότι ο ρυθμός  παραγωγής του Model Y, του SUV της Tesla, συνεχίζει να βελτιώνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη. Τα νέα εργοστάσια της Tesla στο Βερολίνο και στο Τέξας «σημειώνουν πρόοδο», δήλωσε η εταιρεία.

«Υπάρχουν πολλά που μας ενθουσιάζουν το 2021», ανακοίνωσε η Tesla αναφέροντας ότι το Model 3 ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις sedan παγκοσμίως και το Model Y μπορεί να γίνει «το όχημα -οποιουδήποτε είδους- με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως».

Οι πωλήσεις Bitcoin στο οποίο είχε επενδύσει νωρίτερα φέτος απέφεραν έσοδα ύψους περίπου 101 εκατ. δολαρίων όπως ανακοίνωσε η Telsa κάνοντας λόγο για «θετικό αντίκτυπο».

Η εταιρεία διατήρησε τους στόχους πωλήσεων αμετάβλητους, αναφέροντας ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα «το συντομότερο δυνατό» και ότι στα «επόμενα χρόνια, αναμένουμε να επιτύχουμε 50% μέση ετήσια αύξηση στις παραδόσεις οχημάτων. Κάποιες χρονιές μπορεί να αναπτυχθούμε γρηγορότερα, κάτι που αναμένουμε να συμβεί το 2021».

Διαβάστε ακόμα:

Η «Βίβλος» των επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών για το 2021

Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον – Νέα «κατρακύλα» για την τουρκική λίρα

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται – Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (vid)