Ένα σχέδιο που πρωτοέγινε γνωστό, το 2019, προ πανδημίας και φαίνεται ότι τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ο λόγος για το χαρακτηρισμένο ως μνημείο κτίριο επί της οδού Ρηγίλλης 18, στην Αθήνα εκεί όπου για μακρά περίοδο στεγαζόταν η  ‘’έδρα’’ της Nέας Δημοκρατίας και πλέον έχει μισθωθεί από την ‘’Τhe Margi Ανώνυμος Ξενοδοχειακή και Tουριστική Eταιρία’’, γνωστή κυρίως από το 5άστερο ξενοδοχείο The Margi, με παρουσία από τη δεκαετία του ’60 στη Βουλιαγμένη. Το ακίνητο ιδιοκτησίας του κοινωφελούς ιδρύματος «Βοτανικός κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδου», έχει νοικιαστεί για 50 χρόνια στην ξενοδοχειακή εταιρεία Τhe Margi A.E. και όπως είχε γίνει γνωστό προ πανδημίας, το 2019 το επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακατασκευή του αντιστοιχεί σε 1,68 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, με ένα μηνιαίως καταβλητέο μίσθωμα ύψους 16.000 ευρώ, πλέον χαρτοσήμου.

Ο σχεδιασμός ωστόσο φαίνεται ότι έχει εμπλουτιστεί αν ληφθεί υπόψη ότι στο μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνεται στην υποβληθείσα μελέτη προς έγκριση αφενός η αποκατάσταση του κτιρίου- μνημείου της οδού Ρηγίλλης 18 και η αναμόρφωσή του σε ξενοδοχείο αφετέρου η κατασκευή πενταώροφης προσθήκης στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου σε υπάρχον μεταλλικό κτίριο (επίσης ιδιοκτησίας του ιδρύματος). Αυτός φαίνεται ότι ήταν κι από τους βασικούς λόγους- πέραν φυσικά της πανδημίας και της δεδομένης χρονοτριβής των αδειοδοτικών διαδικασιών- για τους οποίους το χρονοδιάγραμμα για το νέο 5άστερο boutique της οδού Ρηγίλλης 18 έχει πάει πιο πίσω. Σημειωτέον ότι το κτίριο χτίστηκε ως κατοικία του πολιτικού Aλέξανδρου Διομήδη, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Aναστάση Mεταξά, ο οποίος άφησε το «στίγμα» του μέσα και από τις οικίες Eυγενίδου και Σερπιέρη, αλλά και τα Mέγαρα Mπενάκη και Σταθάτου στη λεωφόρο Bασιλίσσης Σοφίας.

Οσον αφορά την εταιρεία ‘’The Margi’’ με πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο την κ. Μαρία Σταυρίδη, είναι γνωστό ότι αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία για περαιτέρω επέκταση στο κέντρο της Αθήνας. Στους στόχους της εταιρείας όπως περιγράφονται και στην έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα εν μέσω πανδημίας το 2020 αναφέρεται χαράκτηριστικά ότι «ενόψει των αυξημένων προκλήσεων, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, η επένδυση σε ακόμα αρτιότερα ποιοτικά τεχνικά χαρακτηριστικά παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες θα αποτελέσει την κύρια στρατηγική μας για τα επόμενα έτη. Η εταιρεία έχει στόχο την καθιέρωση της ως μία σημαντική μονάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο και αυτό θέλει να το πετύχει μέσω ισορροπημένης ανάπτυξης της, μέσω δραστηριοποίηση της με σεβασμό στο περιβάλλον ώστε να συμβάλει και από την δική της μεριά στην τόνωση της τοπικής και κατ’ επέκταση εθνικής οικονομίας, διατηρώντας και αυξάνοντας τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Επίσης ειδικότερος στόχος αποτελεί η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας. Ως αποτέλεσμα της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτικές υπηρεσίες και υγιείς συνεργασίες, θεωρούμε ότι έχουμε καθιερωθεί στον ξενοδοχειακό χώρο ως αξιόπιστη επιχείρηση για τους πελάτες μας και θέτουμε πλέον ως στόχο, τη μεγέθυνση της υφιστάμενης θέσης μας στον ξενοδοχειακό κλάδο».

Μέσα στην πανδημία, το 2020, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν στα 4,14 εκατ. ευρώ έναντι 9,11 εκατ. ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 54,58%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), έφθασαν το 1,7 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 4,18 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων στα 889 χιλ. ευρώ από 2,78 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 68%.

Διαβάστε ακόμη

H TUI αναμένει «δυνατό καλοκαίρι» στα ταξίδια το 2022 (γράφημα)

«Κλείδωσε» για όλο το 2022 ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό και μεταφορές

Το δράμα των αγορών, οι αγωγές για Ρεβυθούσα, οι (άλλοι) Άραβες του Αστέρα Βουλιαγμένης και οι φήμες για Βιοχάλκο