Κατά σχεδόν ¼ αυξήθηκαν τα έσοδα της Red Bull μέσα στο 2022, ενόσω οι καταναλωτές στρέφονται στα ενεργειακά ποτά, μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων και των lockdowns της πανδημίας.  

H αυστριακή εταιρεία, συγκεκριμένα, πούλησε 11,6 δισεκατομμύρια κουτάκια, με τα έσοδα να διευρύνονται κατά 24% και να φθάνουν τα 9,68 δισ. ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν τα λειτουργικά κέρδη να φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ

Τα ισχυρά μεγέθη της Red Bull επήλθαν σ’ ένα έτος, το οποίο στιγματίστηκε από τον θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας και δισεκατομμυριούχου, Ντίτριχ Μάτεσιτς. 

Ο 30χρονος γιος του, Μαρκ, ο οποίος διαθέτει πλέον το 49% των μετοχών της εταιρείας, αποφάσισε πρόσφατα να διορίσει νέα διοίκηση, επιλέγοντας τον Όλιβερ Μιντζλάφ να «τρέξει» τα projects και τις επενδύσεις του Ομίλου. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 η οικογένεια Μάτεσιτς έλαβε μερίσματα ύψους 866 εκατ. ευρώ από τη γνωστή εταιρεία αναψυκτικών. 

Σήμερα η Red Bull σχεδιάζει να επεκταθεί στις περισσότερες αγορές δραστηριοποίησης, λανσάροντας νέα προϊόντα. Όπως κατά παράδοση πράττει, όλες οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από ίδιες πηγές.  

Διαβάστε επίσης

Ο ΣυΡιζΑΜΜΟΣ, οι εκλογές, το CVC και η Vodafone, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ, τα χρέη και ο πλειστηριασμός

Οι ιστορίες πίσω από τα νυφικά που έγραψαν ιστορία και το τελευταίο προπύργιο του κιτς

Πόσα χρήματα έχουν οι Ρότσιλντ – Αυτά είναι τα πλουσιότερα μέλη της οικογένειας