Ισχυρές οικονομικές απώλειες κατέγραψε η Uber για ακόμη ένα τρίμηνο, με τα έσοδά της όμως να ξεπερνούν σημαντικά τις εκτιμήσεις της αγοράς οδηγώντας σε άλμα 10% τη μετοχή στις προσυνεδριακές συναλλαγές της αμερικανικής αγοράς.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 2,6 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, εκ των οποίων τα 1,7 δισ. δολάρια αποδίδονται σε επενδύσεις και σε αναπροσαρμογή των μετιδίων της στις Aurora, Grab και Zomato. Ωστόσο, η εταιρεία εμφάνισε ελεύθερες ταμειακές ροές 382 εκατ. δολαρίων.

Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 8,07 δισ. δολάρια, ξπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv που ανέμεναν έσοδα ύψους 7,39 δισ. δολαρίων.

Aξίζεινα σημειωθεί, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 364 εκατ. δολαρίων, υψηλότερα του εύρους των 240-270 εκατ. δολαρίων που είχε προβλέψει στο α΄ τρίμηνο, ενώ οι ακαθάριστες κρατήσεις ανήλθαν στα 29,1 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 33% σε ετήσια βάση, ευθυγραμμισμένες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ακαθάριστες κρατήσεις μεταξύ 28,5 και 29,5 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, οι ακαθάριστες κρατήσεις του τμήματος κινητικότητας ανήλθαν στα 13,4 δισ. δολάρια αυξημένες κατά 57% σε ετήσια βάση, ενώ οι ακαθάριστες κρατήσεις του τμήματος delivery ενισχύθηκαν κατά 12% στα 13,9 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ντογιάκος, τα λεφτά του Yale και του Prinston στα κόκκινα δάνεια, οι Δανοί με τους Στασινόπουλους και το σχέδιο του Ολλανδού

Τρία γραφήματα δείχνουν την άνευ προηγουμένου κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη

«Κοσμικόν»: Το μυστικό πίσω από τα «γλυκά» κέρδη της γνωστής αλυσίδας (pics)