«Η αδράνεια, η ατολμία και η ακινησία δεν είναι καλοί οιωνοί. Χωρίς αύξηση παραγωγικότητας το μόνο που θα ζήσουμε είναι πληθωρισμός. Και επειδή αυτός δεν είναι λύση αλλά μεγιστοποιεί το πρόβλημα του καταναλωτή τελικά θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο». Τα μηνύματα του βασικού μετόχου και Προέδρου της Jumbo κ. Απόστολου Βακάκη για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς πολλαπλά μέσα απ’ τη ΓΣ των μετόχων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Μεταξύ αυτών και το αίτημα για απελευθέρωση του ωραρίου στη χώρα με την επισήμανση ότι θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στη χώρα. «Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα πρέπει να αυξηθούν οι ημέρες εργασίας όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Άλλο να δουλεύει ο υπάλληλος 40 ώρες κάτι που πρέπει να διασφαλίσουμε και άλλο να επιδιώκει κάποιος να δουλεύει λιγότερο».

«Έχω πει ότι δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε καθώς είμαστε μια πετυχημένη επιχειρήση και σεβόμαστε την προσπάθεια που καταβάλει κάθε κυβέρνηση. Δεν φιλοδοξώ να υποκαταστήσω κάποιον. Εξάλλου αυτή τη δουλειά δεν την ξέρω. Ανησυχώ όμως ότι πάμε αργά. Ανησυχώ απ’ τη χαρά που βλέπω γύρω μου και λέω ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο χαρούμενοι αφού τίποτα δεν έχει διορθωθεί επί τοις ουσίας! Στερείται λογικής τόση χαρά που βλέπω στην Ελλάδα. Άρα γιατί να μην ανησυχώ;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βακάκης τονίζοντας ότι ο κόσμος τείνει να συνηθίσει το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι δύο πόλεμοι και προειδοποιώντας για σημαντικές συνέπειες που θα έρθουν στην περιπτωση που τελικά παγιωθεί αυτή η κατάσταση.

«Ο κόσμος έχει συνηθίσει τον κίνδυνο. Θεωρεί φυσιολογικό να μην δουλευει το Σουεζ, να κάνουν τα πλοία το γύρο της Αφρικής, να είναι αυξημένα τα ναύλα, και να υπάρχει αδράνεια σε ο,τι αφορά επίλυση του προβλήματος. Όλα αυτά έχουν επίπτωση όμως. (…) Δε νοείται διεθνές εμπόριο χωρίς το Σουέζ. Μιλάμε για άλλον κόσμο. Οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν λύσεις», τόνισε ο κ. Βακάκης προειδοποιώντας πως θα ασκηθούν μεγάλες πληθωριστικές πιέσεις εκ νέου σε μία τέτοια περίπτωση.

Προς το παρόν πάντως ο κ. Βακάκης διατηρεί ως έχει την πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας του Ομίλου μεταξύ 8% και 10% για το σύνολο της φετινής χρονιάς. «Αυτό ήταν ένα συντηρητικό σενάριο το οποίο πλέον έχει γίνει λιγότερο συντηρητικό», σημείωσε ο κ. Βακάκης σημειώνοντας πως όλα θα εξαρτηθούν απ’ την πορεία του πολέμου στη Μ. Ανατολή. «Είναι ένας επιτεύξιμος στόχος διότι θα έχουμε συμβολή κάποιων νέων καταστημάτων που θα καλύψουν αρρυθμίες που έχουν δημιουργηθεί. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του!», είπε χαρακτηριστικά.

Στην τελική εικόνα, όπως εξήγησε θα συμβάλλουν και τα 11,5 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία ως αποζημίωση απ’ τις ασφαλιστικές εταιρείες για τα δύο καταστήματα που είχαν καταστραφεί στη Θεσσαλία και τα οποία δεν είχαν εγγραφεί στα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Κατά τη σημερινή ΓΣ των μετόχων, όπου η απαρτία έφθασε το 79,78%, εγκρίθηκε το σύνολο των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης. Μεταξύ αυτών και η πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 1 Ευρώ  ανά μετοχή (μικτό), ήτοι 0,95 ευρώ τελικώς καταβαλλόμενο ποσό. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου

Διαβάστε ακόμη 

Στάσσης: Άλμα στις ΑΠΕ με διπλασιασμό χαρτοφυλακίου -Κομβική η ψηφιοποίηση για τη ΔΕΗ

Οικογένεια Ελευθερουδάκη: Άλλαξε χέρια το ακίνητο στο Ψυχικό έπειτα από 3ωρη «μάχη» (pics)

Motor Oil: Πρόταση €114,7 εκατ. στην Ελλάκτωρ για την εξαγορά της ΗΛΕΚΤΩΡ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ