«Με την αγορά των warrants από το ελληνικό Δημόσιο κλείνει οριστικά ο κύκλος της πανδημικής περιόδου. Η εταιρεία έχει ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα, είμαστε ξανά στην αγορά χωρίς βάρη με πλήρη ελευθερία κινήσεων».

Αυτό επεσήμανε πριν από λίγο ο πρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχης Βασιλάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του εννιαμήνου,  αναφερόμενος στο μείζον για την εταιρεία θέμα των warrants.

Ο πρόεδρος της αεροπορικής ανέφερε ότι άμεσα, στις 6 Νοεμβρίου η εταιρεία ενημέρωση ότι η ελληνική Πολιτεία υπέβαλε στις 3 Νοεμβρίου δήλωση πρόθεσης για την άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants) της εταιρείας που κατέχει, σε συνέχεια της συμφωνίας που έγινε την περίοδο της πανδημίας πριν από τρία χρόνια, εν μέσω πανδημίας για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης, του ποσού των 120 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ορίσει για τις 14 Δεκεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση,  με θέμα την έγκριση απόκτησης των warrants, σε συνέχεια της συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο, Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι ήδη εν όψει της γενικής συνέλευσης το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει επιστολές από τους μετόχους, οι οποίοι εκπροσωπούν άνω του 60% του μετοχικού κεφαλαίου, με βάση τις οποίες προτίθενται να υπερψηφίσουν το θέμα, άρα ως ένα βαθμό, η σχετική απόφαση είναι εξασφαλισμένη.

«Είναι πολύ κρίσιμο για εμάς ότι αυτό το ζήτημα βαίνει τώρα προς ολοκλήρωση και λύση. Επιπλέον είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε αυτή τη συγκυρία σε πολύ καλή θέση, με επιδόσεις υψηλότερες σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο και πάνω από τις αρχικές προσδοκίες εκείνης της περιόδου όταν λάβαμε την επιδότηση».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ομίλου τόνισε πως με την οριστική διευθέτηση του θέματος των warrants, οι μέτοχοι της Aegean θα είναι σε θέση να λάβουν μέρισμα για τη χρήση του 2024, έπειτα από τέσσερα χρόνια χωρίς διανομή κερδών. Τέλος, παρείχε guidance για την τρέχουσα χρήση, τοποθετώντας τον πήχη για τα EBITDA στα επίπεδα των 400-415 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Société Générale: Βγείτε long στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα – Η Fitch θα δώσει επενδυτική βαθμίδα

Ο Μπιλ Γκέιτς εξηγεί πώς είναι εφικτό να δουλεύουμε μόνο 3 μέρες την εβδομάδα

Amazon: Γιατί ακτιβιστές και εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη σχεδιάζουν διαδηλώσεις (tweet)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ