Τη μη εμπλοκή της σε καμία νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους μετόχους της έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Viva Wallet, στον απόηχο του σημερινού δημοσιεύματος των FT περί ανταλλαγής αγωγών μεταξύ Χάρη Καρώνη και JP Morgan.

Η  Viva Wallet σημειώνει πως συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει την επέκτασή της στις ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί μέρος της Στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί, όπως αυτή ορίζεται ξεκάθαρα στη Συμφωνία Μετόχων (Shareholder Agreement) ανάμεσα στην εταιρεία, στον ελέγχοντα μέτοχο πλειοψηφίας – WeRealize – και στον μη-ελέγχοντα μέτοχο μειοψηφίας – J.P. Morgan.

Σε σημερινό δημοσίευμά τους οι FT ανέφεραν πως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της JP Morgan για τακτικές που, όπως ισχυρίζεται, έχουν στόχο την καταστολή της ανάπτυξης της εταιρείας του και τη μείωση της αποτίμηση της εμποδίζοντας την είσοδό της στην Αμερική αλλά και νέες ευρωπαϊκές αγορές. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τους Financial Times, η JPMorgan έχει προχωρήσει σε ανταγωγή εναντίον του Καρώνη σχετικά με κινήσεις του που, όπως ισχυρίζεται η τράπεζα, οδηγούν σε περιορισμό ή παράκαμψη των συμβατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας ως επενδυτή. Και οι δύο νομικές αξιώσεις κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη 14/2/2024.

Η ανακοίνωση της Viva Wallet αναφέρει:

Στο πλαίσιο της νομικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των δύο Μετόχων, η Viva Wallet σημειώνει τα παρακάτω:

«Η Εταιρεία δεν εμπλέκεται σε καμία νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους Μετόχους της και συνεχίζει να ακολουθεί την αναπτυξιακή πορεία της στην Ευρώπη, δυναμικά και με συνέπεια.

Η Viva Wallet βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση, με τους Μετόχους της να μοιράζονται το ίδιο έντονο ενδιαφέρον για την επιτυχημένη ανάπτυξή της, δεδομένης της καινοτόμου επιχειρηματικής προσέγγισής της και της ισχυρής θέσης της στην αγορά:

– Διαθέτει το μεγαλύτερο αποτύπωμα συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή τράπεζα στην Ευρώπη, με φυσική παρουσία σε 24 χώρες, εξυπηρετώντας εμπόρους σε όλη την περιοχή.

– Είναι η μοναδική technology bank στην Ευρώπη με υποδομή αποκλειστικά στο cloud, με άμεση συνδεσιμότητα με όλα τα διεθνή και Ευρωπαϊκά τοπικά σχήματα καρτών, σε πλήρη συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο KYC/AML όλων των χωρών, διαθέτοντας τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας πληρωμών.

– Εποπτεύεται από τις τοπικές Κεντρικές Τράπεζες και τις Εποπτικές Αρχές σε όλη την Ευρώπη, ενώ σε κανένα από τα φυσικά υποκαταστήματά της δεν έχει επιβληθεί οποιοδήποτε ρυθμιστικό πρόστιμο από καμία από τις αρχές αυτές.

– Αλλάζει τα δεδομένα στις πληρωμές με την καινοτόμο τεχνολογία Tap on Any Device, η οποία επιτρέπει την αποδοχή πληρωμών μέσω οποιασδήποτε συσκευής, απελευθερώνοντας τους εμπόρους από τα δύσχρηστα τερματικά παλαιού τύπου.

– Έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μηδενικό δανεισμό, ώστε να συνεχίσει να επενδύει απρόσκοπτα στην ανάπτυξή της.

H Viva Wallet συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει την επέκτασή της στις ΗΠΑ. Αυτό είναι μέρος της Στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί, όπως αυτή ορίζεται ξεκάθαρα στη Συμφωνία Μετόχων (Shareholder Agreement) ανάμεσα στην Εταιρία, στον ελέγχοντα μέτοχο πλειοψηφίας – WeRealize – και στον μη-ελέγχοντα μέτοχο μειοψηφίας – J.P. Morgan.

Για τη Viva Wallet o στόχος παραμένει ο ίδιος: Συνεχίζει να αναπτύσσεται σύμφωνα με τη στρατηγική της, η οποία έχει συμφωνηθεί από κοινού από τους δύο Μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Ξεπέρασε τις προσδοκίες το πρωτογενές πλεόνασμα, στα 2,1 δισ.

Σχέδιο Δράσης – Δημογραφικό: Επίδομα για εξωσωματική γονιμοποίηση εξετάζει η κυβέρνηση

Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τσάρλς Οπενχάιμερ ζητούν να μπει φρένο στην τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική κρίση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ