Ευρώπη

Αυστρία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 19 Μαΐου

  • newsroom


Ο νέος κανονισμός αφορά και τους κατοίκους Αυστρίας που επιστρέφουν από την Ελλάδα και συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ

Με το προγραμματισμένο «άνοιγμα» σε διάφορους τομείς στην Αυστρία από τις 19 Μαΐου, αίρεται η υποχρεωτική καραντίνα μετά την είσοδο στη χώρα για ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, από την Ισπανία, την Ιταλία, αλλά και από τη χώρα προέλευσης του μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στην Αυστρία, τη Γερμανία.

Ο νέος κανονισμός αφορά και τους κατοίκους Αυστρίας που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/4/2021) το αυστριακό υπουργείο Υγείας, από αυτή τη σχετική τροποποίηση στον κανονισμό εισόδου στην Αυστρία, εξαιρούνται οι περιοχές με υψηλή συχνότητα μολύνσεων κορωνοϊού και καθοριστική για το υπουργείο στη Βιέννη είναι η αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας.

Όπως η Αυστρία, έτσι και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ βρίσκονται προς το παρόν στο κόκκινο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, και μόνο η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Μάλτα είναι στο πράσινο ή στο πορτοκαλί.

Για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Εσθονία και τη Λιθουανία θα συνεχίσει να ισχύει και μετά τις 19 Μαΐου η υποχρεωτική καραντίνα μετά την είσοδο τους στην Αυστρία.

Η είσοδος από χώρες με πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας είναι δυνατή χωρίς περιορισμούς, ενώ κατά την είσοδο από περιοχές, με χρώμα (ανοιχτό) κόκκινο, θα επαρκεί στο μέλλον ένα αρνητικό τεστ για κορωνοϊό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης μετά από μόλυνση. Για ταξιδιώτες από περιοχές με χρώμα σκούρο κόκκινο, η υποχρέωση απομόνωσης δέκα ημερών θα συνεχίσει να υφίσταται μετά την είσοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 11 Μαρτίου 2021 η Ελλάδα και η Φινλανδία δεν περιλαμβάνονταν πλέον στον κατάλογο των δέκα χωρών, οι οποίες θεωρούμενες ως ασφαλείς χώρες σε σχέση με την πανδημία, εξαιρούνταν από τις 15 Ιανουαρίου από την ταξιδιωτική προειδοποίηση που είχε εκδώσει τότε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και ισχύει για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου.

Μέχρι τότε, η είσοδος στην Αυστρία από την Ελλάδα και την Φινλανδία ήταν δυνατή χωρίς περιορισμούς, αλλά αυτό από την 11η Μαρτίου, λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στις δύο αυτές χώρες, είχε αλλάξει με σχετική τροποποίηση του Κανονισμού Εισόδου που ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Υγείας, και άρα ίσχυαν και για αυτές οι περιορισμοί της ταξιδιωτικής προειδοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εισερχόμενοι στην Αυστρία ταξιδιώτες από Ελλάδα και Φινλανδία υποχρεώνονταν σε επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ και σε καραντίνα, και, αν επρόκειτο για τεστ αντιγόνου δεν θα έπρεπε αυτό να ήταν παλαιότερο από 48 ώρες, ενώ στην περίπτωση τεστ PCR δεν επιτρεπόταν να είναι παλαιότερο από 72 ώρες.

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια

Non Dom: Φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα ζητούν 90 πλούσιοι επενδυτές

Τέλος στο κυνήγι των μετρητών από την Εφορία

 

Απόρρητο Απόρρητο