Ευρώπη

Είναι επίσημο: Παράταση του lockdown ως τις 14 Φεβρουαρίου στη Γερμανία

  • newsroom


Η χώρα σημείωσε αύξηση κρουσμάτων κατά σχεδόν 16.000 σε ένα 24ωρο - 1.148 νέοι νεκροί

Σε συμφωνία για την παράταση του lockdown τουλάχιστον ως τις 14 Φεβρουαρίου και στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων κατέληξαν η Καγκελάριος Μέρκελ και οι ηγέτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, είναι σημαντικό και οι γειτονικές χώρες να εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση περιορισμών. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων για τους εισερχόμενους στην Γερμανία. Το θέμα θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των 27 την ερχόμενη Πέμπτη.

Μετά την απόφαση, κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα καταστήματα, τα σχολεία και οι δραστηριότητες που δεν είναι πρώτης ανάγκης, όπως τα γυμναστήρια και τα αθλητικά κέντρα. Επίσης, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για τον τύπο μασκών που θα πρέπει να φορά ο κόσμος σε δημόσιους χώρους, ενώ οι εργοδότες παροτρύνονται να να επιτρέπουν την εργασία από το σπίτι.

Την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού όπως αυτά που εντοπίστηκαν σε Βρετανία και Νότια Αφρική, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 15.974 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.068.002, δείχνουν σήμερα τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ταυτόχρονα, άλλοι 1.148 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 48.770 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε ακόμη:

Η «ψυχούλα» που άπλωνε χέρι, ο εφοπλιστής με την απαιτητική κυρία και η μεγάλη καρδιά του Κυριάκου

Μιχάλης και Χρήστος Παπαέλληνας: Αναζητώντας τον «λευκό ιππότη» για τη Notos Com

Οι ΗΠΑ γυρίζουν σελίδα: Υπό πρωτοφανείς συνθήκες η ορκωμοσία Μπάιντεν

Απόρρητο Απόρρητο