Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ανοίγει η εστίαση στο Βέλγιο την Πρωτομαγιά – Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

  • newsroom


Από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται η συνάθροιση περισσότερων ατόμων – Από την 1η Απριλίου η άσκηση και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους

Σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό προχωρά το Βέλγιο, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Διαβούλευσης μετά από πεντάωρη συνεδρίαση.

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα επιτρέπεται η συνάθροιση οκτώ ατόμων αντί τεσσάρων που ισχύει μέχρι τώρα. Εν συνεχεία, από την 1η Απριλίου θα επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο με την παρουσία μέχρι 50 ατόμων και πάντα με τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Την Πρωτομαγιά αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση, ωστόσο η Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε να συνεχιστεί η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Επιτροπή στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών συνεπειών που έχει επιφέρει η μαχροχρόνια παράταση των περιορισμών. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και στην ενδοοικογενειακή βία.

Πλέον τα στοιχεία για τα ψυχολογικά προβλήματα θα λαμβάνονται υπόψη από την κυβέρνηση μαζί με τα δεδομένα για την πανδημία, στη διαμόρφωση της πολιτικής της.

Διαβάστε ακόμη

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Νέες πληρωμές 122 εκατ. ευρώ

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 8,2% και όχι 10,5% το 2020 – Επίδοση καλύτερη των εκτιμήσεων

Χαλυβουργική – Arcadia: Αντίθετες πορείες – Ποια είναι η οικολογική και ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία των Αγγελόπουλων

 

Απόρρητο Απόρρητο